sábado, 31 de octubre de 2015

Domini estèril al Nuevo Arcángel

Fidel en la jugada del 1-0.
La sensació que li queda al seguidor nastiquer és que en el que portem de temporada al Nàstic li costa horrors marcar un gol mentre que el rival no s’ha d’esforçar massa per trobar la manera de perforar la porteria de Manolo Reina. El domini que han tingut els grana en la majoria de partits que s’han disputat fins la data no sempre han tingut el premi merescut, i és que en això del futbol dominar la possessió de l’esfèric no és garantia de res.
Ho vam poder veure en la primera jornada contra l’Albacete, també davant l’Alcorcón, la Ponferradina e inclús el Bilbao Athletic tot i haver sumat els tres punts. A Còrdova el tema no ha sigut diferent. Els de Vicente Moreno han gaudit d’un major percentatge  en quant al domini de la pilota, de fet podem dir que no han realitzat un mal partit, però no han sabut traduir aquesta circumstància per crear perill a la porteria de Brimah Razak. Tot el contrari en l’equip andalús, que en les dues ocasions que ha tingut ha decantat la balança a favor seu. Perdre al Nuevo Arcángel podia entrar en qualsevol travessa, doncs el Còrdova és un equip que per plantilla i per pressupost ha de lluitar per l’ascens directe com així demostra la seva actual primera posició –a falta de que jugui Osasuna-, però no per la seva condició de “monstre” de la categoria hem de restar-li importància al pobre nivell ofensiu que ha demostrat l’equip tant avui com la passada jornada contra el Numància. Ja no parlem de que estiguin més encertats o no de cara a porteria, sinó de que generin ocasions i estiguin més entonats quan toqui ser efectius prop de l’àrea contraria, i si no és així com a mínim haurien de minimitzar els errors defensius que com avui els han penalitzat en forma de derrota.

“ | Vicente Moreno:  Hem tingut el control del partit tant en la primera part com en la segona, però així no es guanyen els partits, sinó amb gols i aquí ha estat la diferència.”

La posada en escena del Nàstic no ha sigut pas negativa. De fet, només la falta de concentració d’alguns jugadors li ha restat mèrit a la personalitat que ha demostrar l’equip en diferents fases del partit. Que el primer gol del Còrdova hagi arribat tant aviat –minut 5- i que s’hagi originat en un servei de banda de Stankevicius ben aprofitat per Fidel, previ error de Jordi Calavera, doncs no ha ajudat gens a que l’equip es consolidés sobre la gespa per afrontar amb una millor predisposició l’exigència d’un partit d’aquesta magnitud. Sergio Tejera s’ha erigit, una vegada més, com el comandant del joc grana assumint els galons del centre del camp i dirigint tots els atacs visitants, atacs més estèrils que efectius ja que ni José Naranjo ni Álex López han estat encertats quan han tingut la pilota als peus. Tampoc Jean-Luc, que ha perdut l’espurna que el feia ser aquell jugador diferent i desequilibrant que tot equip desitjaria tenir tot i que dels tres ha sigut el que més ha intervingut en les comptades ocasions que el Nàstic s’ha apropat a l’àrea local. L’encontre ha tingut un guió molt clar amb un Còrdova cedint la pilota per aprofitar qualsevol errada en la circulació de pilota visitant com ha succeït en l’acció del 2-0 on Pablo Marí i Iago Bouzón han estat massa tous a l’hora d’intentar frenar al davanter romanès.  

Els canvis de Vicente Moreno, ja a la segona part, no han servit per canviar l’esdevenir del partit però si per dotar a l’equip de més múscul i més presència en el centre del camp amb Achille Emana. El camerunès, no obstant, ha estat bastant erràtic en la presa de decisions i ha perdut alguna pilota que a punt ha estat de costar-li el tercer gol al Nàstic. No més encertat ha estar Xisco Muñoz, qui ha tingut en les seves botes l’ocasió més clara per retallar distàncies en una passada de la mort de Jordi Calavera que ha enviat per sobre de la porteria d’un Razak que ja estava vençut. Inexplicable com un golejador de la seva alçada ha pogut fallar una oportunitat tant senzilla de definir. És evident que avui no era el dia. Ni la incorporació de Marcos de la Espada ha servit per donar-li un altre aire als apropaments tarragonins.

“ | Vicente Moreno: La última part de l’encontre ve determinada pel resultat, però en el còmput general, per possessió i ocasions, hem sigut superiors. Hem sigut millors, ja que ells han tret dos gols d’on no hi havia opció de gol.”

En els darrers minuts hem vist com els jugadors ho han intentat sense rendir-se en camp moment, una paraula que no entra en el seu vocabulari. La precipitació ha fet acte de presència i Manolo Reina, amb l’ajuda del travesser, s’ha tingut que emprar a fons per evitar un tercer gol que hagués sigut definitiu. La derrota deixa al Nàstic fora del play-off independentment del resultats de demà, i per si fos poc David Rocha es perdrà el proper partit davant un rival directe per la permanència com és l’ Osca per acumulació de targetes. Les desgràcies mai venen soles.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario