sábado, 7 de noviembre de 2015

Un bon record per tornar a la victòria


És inevitable que la visita de la SD Huesca provoqui un sentiment de nostàlgia, emoció e inclús eufòria entre la parròquia nastiquera mentre recorda aquella matinal del diumenge 31 de maig en la que els seus gladiadors va aconseguir donar carpetada a tres temporades competint en els inferns de la Segona Divisió B per tornar al futbol professional eliminant al conjunt aragonès que poques setmanes desprès va exercir la seva condició de campió de grup eliminant al Racing de Ferrol i a l’Huracán de València en la eliminatòria definitiva que va decidir quins dos equips acompanyaven al Reial Oviedo i al Nàstic a la Liga Adelante.
Amb tot, seria una equivocació etiquetar aquet partit com una venjança per part de l’entitat oscense ja que tot i ser eliminat per l’equip de Vicente Moreno posteriorment va aconseguir el seu objectiu de donar el salt a la divisió de plata. Ara, 192 dies desprès, Nàstic i Huesca es tornen a retrobar en el mateix escenari en un context diferent però no menys important, ja que tot i que el premi són només tres punts qui sap si poden ser decisius a la conclusió de la temporada regular. De moment, aquestes tres unitats podrien determinar qui dels dos acaba la jornada en posicions de play-off tot i que l’objectiu real d’ambdues esquadres és romandre la propera temporada a la segona categoria del futbol estatal.

“ | Vicente Moreno:  No sé si tenim necessitat o no, tampoc varia molt de la setmana anterior. No es pot viure del i si o i si haguem fet. Passem massa del negre al blanc, del negre al blanc. Nosaltres estem tranquils i sempre tenim la necessitat de guanyar sigui el rival que sigui perquè és la millor forma de viure cada setmana.”

El Nàstic torna al Nou Estadi desprès de jugar dos partits a domicili de forma consecutiva a Sòria i Còrdova. El resultat tots el sabem; 1 punt de 6 possibles i la sensació de que l’equip perd la seva essència quan juga com a visitant. Davant el Numància no va ser capaç de controlar el ritme del partit i va optar per utilitzar la carta del contracop mentre que contra l’equip andalús va ser incapaç de traduir la seva major possessió de pilota en ocasions clares de gol. Cap dels dos plantejaments va funcionar, doncs si en el primer cas no va poder discutir-li el control de l’esfèric al quadre sorià, en el segon li va faltar la pegada que sí va tindre el Còrdova per endur-se el partit. Però el pitjor de tot és que en tots dos partits la capacitat de generar ocasions va ser totalment nul·la. Els grana no van ser capaços d’associar-se en pocs tocs per arribar a l’àrea contraria com sí succeeix quan actuen com a locals. Tampoc van trobar l’amplitud i la profunditat necessària per atacar pels extrems com així ho demana el decàleg de Vicente Moreno. Ara que tornen a Tarragona és probable que el tècnic valencià busqui solucions en els homes de banqueta per tal d’aportar un nou aire a l’equip que li faci recuperar la màgia perduda en les últimes dues setmanes. L’absència de David Rocha per acumulació de targetes és el gran mal de cap del preparador de Masanasa, doncs no són poques les solucions que té per reemplaçar a l’extremeny: Xavi Molina, Achille Emana, Fali i Gal Arael opten a ocupar el seu lloc. Xisco Muñoz i Ferran Giner es disputarien la titularitat en la banda esquerra on José Naranjo ha rebaixat les seves prestacions, mentre que la punta d’atac podria tornar a ser propietat de Marcos de la Espada.

“ | Vicente Moreno: Arribem bé. Els jugadors es caracteritzen per arribar bé a una zona on a partir d’aquesta zona hem de fer alguna cosa més, estat més encertats o decidir bé, però crec que les arribades les fem bé. Un altre cosa és en l’últim moment que és més difícil però això els hi passa a tots els equips. Lògicament si hi ha estadístiques que són millorables i sempre treballem per millorar-les.”

Tot i no tenir un inici tant espectacular com el del Nàstic, la SD Huesca està firmant un bon primer tram de temporada fins a tal punt de que només una unitat és la que separa a tots dos equips abans d’iniciar-se la dotzena jornada del campionat. A diferència dels grana, els de Luis Tevenet no han arribat a situar-se en places de play-off en les onze jornades que precedeixen a la d’aquest cap de setmana. No obstant això, una victòria al Nou Estadi combinada amb altres resultats els podria situar per primera vegada entre les posicions més cobejades de la classificació. Arguments en tenen i de sobres, doncs el primer que hem d’esbrinar és la seva actual situació de resultats; dels darrers sis partits ha sumat tres empats i tres victòries, dos d’elles fora de casa on s’ha mostrat molt més fort que a l’Estadi de l’Alcoraz. De fet, el primer triomf a casa se’ls hi havia resistit fins fa una setmana, quan van derrotar per 2-0 al Numància  de Jagoba Arrasate en un escenari on havien collit les seves úniques dues derrotes del curs. Per tant, el fet de no saber que és perdre a domicili fan d’aquest encontre una cita que obligarà als tarragonins a recuperar la seva millor versió, aquella que no han sigut capaços d’exhibir lluny del Nou Estadi en les dues dates seguides que han tingut que afrontar fora de casa.

Poc o res ha canviat en la manera de fer de Luis García Tevenet i el seu Huesca. El 4-2-3-1 que ja vam veure la temporada passada no ha variat com tampoc la seva idea de joc. Darrera segueixen sent un equip molt sòlid i amb les idees molt clares amb les línies ben juntes per evitar que el rival trobi qualsevol esquerda en la seva defensa i els permeti robar la pilota per sortir al contraatac amb el mínim de tocs possibles buscant que la pilota passi per les botes de Tyronne i Fran Mérida per tal de connectar amb la velocitat de Darwin Machis –cedit pel Granada- i la mobilitat de David Mainz. L’objectiu de les seves ofensives és finalitzar la jugada sigui com sigui per poder recuperar el seu lloc i evitar així que el rival surti amb rapidesa buscant la sorpresa. En quant a noms, l’onze més habitual del tècnic sevillà compta amb un alt percentatge de jugadors de la temporada anterior. Leo Franco a la porteria, Iñigo López en l’eix de la defensa i el mencionat Derwis Machís en la banda esquerra de l’atac són les novetats més diferencials d’aquesta campanya. Tevenet compta amb la baixa per lesió d’un dels seus jugadors més imprescindibles com Manolín (contractura al quàdriceps de la cama dreta) , mig campista de tall defensiu que ha format en les darreres jornades el doble pivot junt amb el català Fran Mérida. No obstant, la seva absència obrirà les portes de la titularitat a Frank-Yves Bambock, potent mig campista africà que ha arribat procedent del París Saint-Germain i que ha intervingut en vuit dels onze partits que s’han disputat en aquest inici de campionat. Aythami, amb una trencament fibril·lar a l’adductor també s’ha quedat fora de la convocatòria.

Possibles alineacions.


Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario