miércoles, 3 de febrero de 2016

Naranjo derriba la porta

Naranjo celebrant el 2-0
Foto: https://www.flickr.com/photos/nastictarragona/

A José Naranjo no li cal aparèixer regularment al llarg dels 90 minuts d’un partit per ser decisiu, amb dues accions en té prou per marcar la diferència. Ho vam veure a Miranda d’Ebre i contra el Zaragoza (3-1), també en la derrota davant el Lugo (1-2) on per primera vegada un dels quatre gols que ha marcat fins al dia d’avui nio li va servir al Nàstic per a poder puntuar.
En el duel d’aquest passat diumenge contra el Tenerife no nomes va marcar un gol, sinó que també va provocar que el rival es quedés amb un jugador menys just abans de que arribés el 2-0 en una acció fantàstica que va evidenciar la química que hi ha entre l’atacant andalús i Achille Emaná. L’avantatge de dos gols no va ser del tot suficient i al final els tarragonins van patir fins al darrer minut per assegurar-se el primer triomf de la segona volta.

Ambició, potencia, velocitat i agilitat són alguns dels adjectius que defineixen al davanter format al planter del Recreativo de Huelva, un jugador amb una projecció brutal que donarà el salt a Primera Divisió més aviat que tard. Sigui amb el Nàstic o no ja és un altre història. Amb la seva joventut (21 anys), Naranjo no té sostre ni tampoc cap pressa per arribar a l’elit del futbol, doncs és conscient de que a Tarragona té l’oportunitat de foguejar-se i de madurar el suficient com per donar credibilitat a les seves condicions.

Tot i que va tardar sis jornades en debutat en un partit oficial de lliga, ara mateix s’ha convertit en un jugador fonamental per a Vicente Moreno sobretot després de les lesions de llarga duració d’Álex López i de Marcos de la Espada. El preparador valencià l’ha desplaçat des de l’extrem cap a la punta d’atac, posició on és capaç d’explotar la seva rapidesa per amenaçar seriosament la porteria contraria. De fet, com hem dit més amunt, la seva col·locació en la posició del ‘9’ va ser totalment decisiva per a que el Nàstic deixés els tres punts al Nou Estadi acabant de desbloquejar un partit atípic respecte a tots els que s’han disputat en el feu romànic durant tota la primera volta.

Tal i com va fer el Lugo, el Tenerife de Pep Lluís Martí va voler ser protagonista des del primer minut evitant així la habitual sortida en tromba a la que ens té acostumat el conjunt grana. Tant és així que la primera ocasió del matx va recaure en el Choco Lozano, davanter del quadre canari que va rematar de cap per sobre de la porteria de Manolo Reina. No obstant, el primer en colpejar va ser el Nàstic en un lliure directe enverinat pel guant que té Juan Muñiz al seu peu esquerra i que Achille Emaná va enviar de cap al fons de la xarxa convertint el seu tercer gol del campionat. Els de Vicente Moreno no estaven realitzant el millor partit de la temporada, això era evident, però la cosa s’havia posat de cara i encara més amb l’expulsió per doble amonestació de Jorge Sanz després de cometre una falta tant aparatosa com necessària per evitar que Naranjo es quedés sol davant la porteria defensada per Dani Hernández. No passarien masses minuts fins que en una jugada calcada a l’anterior va arribar el 2-0 amb la intervenció del punta andalús convertint en gol una magnífica assistència d’Emaná amb una definició d’autèntic killer de l’àrea creuant la pilota amb l’exterior de la bota.

L’encontre estava en el punt ideal: dos gols de renda i el rival amb un jugador menys. Això va provocar un estat de relaxament general a la graderia del que no vam poder evitar contagiar-se els jugadors, i en la primera ocasió del segon temps Omar Perdomo va reduir distàncies rematant al punt de penal un bon centre de Saul García. L’autor del 2-1 va tenir el gol de l’empat en les seves botes en un contraatac al que només li va faltar l’encert en la rematada final que va acabar sent rebutjada pel pal esquerra d’un superat Manolo Reina. En aquell moment, Stephane Emaná ja es trobava sobre del terreny de joc per intentar sentenciar el partit en qualsevol contracop. Giorgi Aburjania també va ingressar al camp en el que era el seu estrena amb la samarreta  grana substituint a un Lévy Madinda que es va guanyar l’ovació del públic amb una actuació molt completa plena de qualitat i de criteri per moure la pilota.

Tot i els canvis realitzats per Vicente Moreno, el Tenerife va seguir posant setge a la porteria local i va disposar de dues oportunitats molt clares per fer el gol de l’empat, una de Martínez que va salvar Manolo Reina i un altre que va marxar fregant el pal esquerra del porter malagueny. Naranjo també va tindre una bona oportunitat per matar el partit i culminar una actuació personal excel·lent aprofitant una magnífica assistència del menor dels Emaná que Dani Hernández va enviar a corner. El marcador ja no va patir cap canvi, però per segon partit consecutiu –a casa- va donar la sensació de que el públic donava el partit per guanyat abans d’escoltar el xiulet final i això pot tornar-se en contra si l’equip no és capaç de mantindre`s al marge. Per sort, a l’igual que el Leicester a la Premier League, al Nàstic li està sortint tot de cara per seguir somiant en fer coses més importants de les que a priori es podria esperar d’un equip que acaba d’ascendir a la Segona Divisió.

Marc Pérez (@ksillas_petit)

No hay comentarios:

Publicar un comentario