lunes, 5 de octubre de 2015

Es trenca la màgia

Emana protegint la pilota davant Fede Vega

Punt i final als 13 mesos d’imbatibilitat del Nou Estadi. Des de l’ensopegada de la passada temporada en la primera jornada davant el Sant Andreu (0-1), el Nàstic no havia encaixat cap derrota a casa fins el passat dissabte amb la visita d’un Alcorcón que s’ha convertit en el primer equip en assaltar el feu grana des de aquell 24 d’Agost del 2014.
A més a més, el quadre madrileny va infligir la tercera derrota com a local a Vicente Moreno, que fins a dia d’avui només havia vist com se li escapaven els tres punts contra l’Atlètic Balears (0-3) i contra l’esmenta’t conjunt quadribarrat del Narcís Sala. Els bons números que presenta el tècnic valencià a Tarragona (27V-12E-3D) lògicament no “són cap consol, ara mateix estem “fastidiats” per la derrota e intentarem recuperar en el proper proper partit els punts que avui ens hem deixat en el camí.” El proper partit a casa serà molt important independentment del que passi dissabte que ve a Ponferrada, dons desprès de la visita del Bilbao Athletic el Nàstic haurà d’afrontar dos partits consecutius a domicili.

La sensació de l’afició que va acudir al Nou Estadi un cop finalitzat el encontre debia ser d’autèntica frustració per tal i com havia anat el partit. És un topic però el 0-2 va ser massa càstig per a un Nàstic que va firmar una bona primera part amb una actuació defensiva que va fregar la perfecció. Els grana només van concedir una ocasió de gol en tot el primer temps, una ocasió que David Rodríguez va enviar a l’autovia que passa per damunt del Gol de Muntanya, i això parla molt bé del nivell defensiu de l’equip si tenim en compte la qualitat de la que disposa Juan Ramón López Muñiz en la zona ofensiva amb Óscar Plano, Víctor Pastrana, Alfredo Máyor i el propi jugador nascut a Talavera de la Reina. L’Alcorcón no va suposar cap amenaça per a la porteria de Manolo Reina però tampoc va patir en excés, dons els tarragonins s’entestaven en buscar una vegada rere l’altre el joc per la zona interior, mentre que el plantejament del tècnic asturià amb les línies ben juntes demanava obrir a les bandes per guanyar amplitud en camp contrari. En aquest sentit, el únic que ho intentava era David Rocha amb els seus excel·lents canvis d’orientació cap als laterals (Mossa i Jordi Calavera), que no paraven d’incorporar-se a l’atac per crear superioritat junt amb els extrems (Ferran Giner i Jean-Luc). De fet, les millors aproximacions del Nàstic van arribar per les dues bandes aprofitant les passades a l’esquena de Carlos Bellvís i Federico Vega. No obstant, Marcos De la Espada va gaudir d’una bona ocasió per fer el 1-0 amb una gran jugada de Sergio Tejera enviant una pilota per sobre de la línea defensiva que Ferran Giner va deixar en safata per a que el davanter balear engaltés un xut que va trobar la resposta de Marko Dmitrovic.

Vicente Moreno: “És un equip que habitualment replega molt i deixa molt pocs espais. Defensa molt semblant a com a vegades ho fem nosaltres deixant poc espai entre línies. És difícil trobar espais perquè es tanquen molt. La distància més curta la té en amplitud i en longitud. És una cosa que teníem prevista, sabíem que el mal el podíem fer per fora com ha sigut en moments determinats de la primera part i crec que ens ha faltat explotar aquestes situacions perquè insistíem una vegada rere l’altre per dins on no hi havia espai.”

Els de Vicente Moreno no van estar gens precisos en les seves arribades a l’àrea del jove porter serbi i per això es va arribar al temps de descans amb el 0-0 inicial. Al pla del preparador de Masanasa només li faltava el gol, per això va mantenir el mateix discurs per als segons 45 minuts. El tema és que als tres minuts d’arrancar el segon temps, Óscar Plano va trobar un forat entre línies per batre a Reina amb un xut ajustat al pal llarg. Era el primer error de la defensa local i a la vegada el primer xut a porteria de l’Alcorcón. En el segon va arribar el 0-2. David Rodríguez va aprofitar una pèrdua de pilota al mig del camp d’Álex López per culminar una jugada en la que Iago Bouzón i Pablo Marí van estar francament molt fluixets a l’hora d’eradicar l’amenaça. Tota la bona feina realitzada a la primera part no va servir de res.

Vicente Moreno: “La última part del segon temps ve determinada per com han arribat els gols, per les presses de voler empatar. Aquí pot ser han manejat millor aquesta última part del partit amb el resultat a favor. Però fins aquí hem sigut superiors contra un bon equip davant el que sabíem que no podíem tenir cap error ni en una àrea ni en altre. Segurament no hem acabat de decidir en la seva àrea i en la nostra ens hem equivocat”.

La resposta de l’entrenador local al segon gol de l’Alcorcón va ser l’ incorporació José Naranjo per Mossa, que va deixar el carril esquerre per a Ferran Giner. L’ex del Villarreal ‘B’ va estar a punt de retallar distàncies en la primera pilota que va tocar a la sortida d’un corner. La seva rematada es va estampar contra la creueta.  Amb un 0-2 en contra, pot ser hagués estat bé emprar una defens amb tres centrals per afegir un jugador de més a la zona d’atac on Jean-Luc i Sergio Tejera van desaparèixer literalment del partit i el Nàstic ho va notar moltíssim. És més, una badada del migcampista barceloní va estar a punt de convertir-se en el 0-3, però Jordi Calavera va estar excel·lent a l’hora de robar-li la pilota a David Rodríguez. El lateral tarragoní va completar un partit espectacular tot i el resultat final.. A falta de deu minuts per arribar al final del partit, Álex López va gaudir d’una ocasió claríssima per fer el 1-2 en un bon centre de Ferran Giner que incomprensiblement no va acabar en gol.

La propera setmana els grana hauran de fer una gran actuació per intentar treure alguna cosa positiva del Toralín, on la Ponferradina ho ha guanyat absolutament tot, però sobretot per evitar entrar en una espiral de mals resultats que condemni a l’equip a abandonar la zona noble de la classificació. Ningú va dir que la Segona Divisió fos fàcil.