viernes, 9 de octubre de 2015

Convidats a l’optimisme

Vicente Moreno rep el premi
per part de Vicente del Bosque.
Foto: https://www.flickr.com/photos/nastictarragona/
Si la setmana passada fèiem ús de les estadístiques del Nàstic al Nou Estadi abans de posar punt i final a la ratxa de 13 mesos sense conèixer la derrota davant l’Alcorcón, pel partit a Ponferrada podem seguir tirant de números, números que diuen que des de que va arribar a Tarragona Vicente Moreno no coneix el que és encadenar dues derrotes de forma consecutiva.
Com ja hem dit per aquí en més d’una ocasió, la capacitat de reacció que té aquest equip desprès d’una ensopegada és extraordinària, i quin escenari millor que El Toralín per seguir demostrant-ho. Desprès del 0-2 de dissabte passat, els grana afronten un match ball per seguir mantenint la fantàstica estadística que acompanya al tècnic valencià des de la seva arribada a la banqueta, una estadística de les que sempre generen optimisme abans d’un partit com aquest. A part, el de Masanasa voldrà completar una setmana perfecta desprès de ser guardonat amb el premi Ramón Cobo per la trajectòria de l’equip durant la temporada passada al grup 3 de la Segona Divisió B

Si hi ha alguna noticia que destaca per sobre de qualsevol altre en la prèvia de l’encontre és la no convocatòria de Achille Emana per decisió tècnica. El camerunès no viatjarà a Ponferrada i per tant es perdrà el seu primer partit en el que portem de temporada. Les raons que ha donat Vicente Moreno desprès de no incloure’l en la llista de convocats responen a una qüestió purament esportiva, doncs físicament no està del tot bé el que caldria per poder veure la seva millor versió tal i com es va poder comprovar en el partit davant l’Alcorcón. A més, uns problemes a la cama dreta el van impedir estar al 100% davant el conjunt madrileny i es molt possible que encara li estiguin causant algunes molèsties. Junt amb ell es queden a Tarragona per decisió tècnica Manolo Martínez, Moussa Bandeh, Xisco Hernández, Miguel Palanca i un Fali que en el seu cas ho fa per precaució.

Vicente Moreno: “Tots tenim que donar més sempre. Desprès depèn de les qualitats que té cadascú i de les expectatives que tenim posades en cadascú, ien aquest sentit sabem que és un jugador que pot donar més, que té més nivell i com és normal exigim que tingui aquest nivell. Crec que és una qüestió de temps, de paciència i crec que no està encara al nivell físic que desitgem. Segurament ens hauríem de centrar en millorar-lo en aquest sentit per poder explotar-lo més del que hem fet fins ara.”

Tenint en compte els jugadors que s’han quedat fora de la convocatòria no hem d’esperar cap revolució en l’onze de Vicente Moreno tot i la derrota de la passada jornada. Amb l’absència d’Emana sembla ben clar que Rayco García tornarà a la titularitat per ocupar la mitja punta en la línea de tres quarts junt amb Ferran Giner i Jean-Luc. L’altre novetat la podríem trobar a la davantera, on Álex López té molts números de ser el punta de referència desprès d’haver jugat els darrers 35 minuts del partit contra l’Alcorcón. Més dubtes es presenten en la defensa, on Xavi Molina i Xisco Campos podrien entrar en el lloc de Iago Bouzón i Jordi Calavera respectivament, mentre que en el centre del camp és molt probable que tornem a veure el doble pivot format per David Rocha i Sergio Tejera.
                                                                                                                                      
Vicente Moreno: “Depèn de la forma en la que has perdut, depèn de moltes situacions. I el fet de guanyar tampoc vol dir que repetim onze. De fet, en partits anteriors hem guanyat el partit i hem fet algun canvi. No és garantia u obligació canviar l’alineació pels resultats, sí en funció de com ha anat la setmana i les necessitats que tenim per el partit en qüestió.”  

Intractable com a local

Els grana hauran de fer front a un equip el de la Ponferradina que ha guanyat tot els punts que ha disputat com a local amb victòries sobre l’Elx (2-0), el Valladolid (3-0) i el Bilbao Athletic (1-0). Els de Jose Manuel Díaz porten des de la passada temporada convertint el seu camp en un autèntic fortí. Durant l’exercici anterior només van conèixer la derrota en tres ocasions, mentre que per l’altra cara de la moneda van sumar onze victòries i set empats amb un balanç de 36 gols a favor i 21 en contra. Enguany, la categoria compta amb alguns dels estadis més emblemàtics del futbol nacional com Son Moix, el José Zorilla, el Carlos Belmonte, La Romareda, el Sadar o el Martínez Valero, però cap d’ells presenta els números dels que presumeix el Toralín. Amb tot, el Nàstic buscarà convertir-se en el primer equip que guanyi aquesta temporada a les terres del Bierzo, i per tant, en el primer equip que marqui un gol a Roberto Santa María.

La primera i última vegada que la Ponferradina i el Nàstic es van enfrontar va ser en la campanya 2010/11 en un partit que corresponia a la darrera jornada de lliga i que va acabar amb empat a un. Aquell dia, els locals van consumar el seu descens a la categoria de bronze mentre que els tarragonins no es jugaven res desprès de confirma la seva permanència en la penúltima data del campionat amb una victòria sobre l’Albacete. D’aquell equip només continuen Acorán Barrera i Yuri, precisament els dos millors futbolistes de la plantilla. El davanter brasiler és la principal referència del quadre castellano-lleonès tal i com demostren els seus números; dels sis gols que ha marcat la Ponferradina, cinc els ha anotat ell amb un hat-trick inclòs davant el Real Valladolid. I no és d’estranyar, perquè el seu plantejament molt sovint es basa en buscar la referència del dorsal ‘10’ per mitjà del joc directe. No obstant, la qualitat dels seus migcampistes també els hi permet arribar a l’àrea contraria mitjançant un futbol associatiu en el que Pablo Infante, Álvaro Antón i el propi Acorán són la màxima expressió. El seu esquema de joc respon a un 4-2-3-1 que es converteix en un 4-4-2 quan han de pressionar la sortida de pilota, acció que realitzen majoritàriament quan el porter rival es disposa a treure de porteria. Els serveis de banda de Jorge Casado, sempre buscant el cor de l’àrea, i els lliures directes de Álvaro Antón poden suposar una seria amenaça per l’arc defensat per Manolo Reina. Els locals compten amb la baixa del central Dani Suárez i també amb les dels davanters William Jabor i Luka Djordjevic, seleccionats pels combinats nacionals de Libèria i Montenegro respectivament.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario