miércoles, 7 de octubre de 2015

De Valdebebas al Toralín

José Manuel Díaz,
entrenador de la SD Ponferradina.
El 19 de Novembre del 2013, Alberto Toril va ser cessat com a entrenador del Reial Madrid Castilla desprès del contundent 6-0 que li havia encaixat l’Eibar, que a posteriori aconseguiria l’ascens a Primera Divisió.
El pèssim inici de temporada del filial madridista es resumia amb només 7 punts de 42 possibles. L’entrenador cordovès, que en la primera temporada a la banqueta de l’Alfredo Di Stefano va aconseguir retornar a l’equip a la categoria de plata per desprès firmar una notable campanya aconseguint la permanència, no va poder gestionar la marxa d’alguns dels seus pilars bàsics com Nacho i Álex Fernández, Denis Cherysev, Jesé o Álvaro Morata. L’elegit per canviar el rumb de l’equip va ser el tècnic del Reial Madrid C José Manuel Díaz, actual entrenador de la SD Ponferradina i proper rival del Nàstic.

El preparador nascut a la capital d’Espanya va assumir el difícil repte que tenia per davant i el cert és que va estar molt a prop d’aconseguir-ho. El Castilla es va quedar a només tres punts de mantenir la categoria per segona temporada consecutiva, i si no hagués badat davant alguns dels seus rivals més directes per la salvació com el Real Jaen (1-1) 0 el Girona (1-1) la història hagués tingut un final ben diferent. No obstant, la bona feina realitzada per José Manuel Díaz -41 punts en tota la segona volta- no va passar desapercebuda per alguns equips de la Liga Adelante, en concret per a la Ponferradina, qui no va aconseguir arribar a un acord amb Claudio Barragán per dur a terme la seva renovació. Així doncs, el tècnic madrileny tenia davant seu la complicada tasca de fer oblidar al seu antecessor, el qual havia aconseguit no només portar a la Deportiva de nou a Segona Divisió, sinó també consolidar-la a la categoria.

José Manuel Díaz no va ser l’únic que va canviar la ciutat esportiva de Valdebebas pel Toralín. Junt amb ell van aterrar alguns dels jugadors que havia tingut sota les seves ordres tant en el Castilla com en les diverses temporades que va dirigir al segon filial madridista. Els migcampistes Andy Rodríguez i Gonzalo Melero i el davanter Rubén Sobrino van ser els primers en acompanyar a l’entrenador madrileny en la seva nova aventura, tot i que aquest últim ja no es troba a la disciplina del club castellano-lleonès desprès de fitxar pel Manchester City, que al seu torn l’ha cedit al Girona.

La seva primera temporada al Toralín va ser magnífica, doncs a més d’assegurar la categoria van lluitar fins al final de la lliga regular per entrar al play-off d’ascens on només un gol els va privar d’aconseguir-ho. Per afrontar el segon curs al capdavant del de la Deportiva, el nostre protagonista ha tornat a confiar en alguns dels jugadors formats al planter del Reial Madrid com és el cas del lateral esquerrà Jorge Casado i el central Dani Suárez. El primer afronta un nou repte a la Segona A desprès de no quallar al Betis de Pepe Mel, mentre que el segon arriba directament procedent del Castilla. Amb tot, el conjunt del Bierzo té enguany a cinc jugadors amb passat madridista, doncs Jesús Berrocal també va passar per La Fàbrica blanca. Tots ells intentaran aportar el seu gra de sorra per tal de que la Ponferradina de José Manuel Díaz superi els registres aconseguits l’anterior campanya i disputi per primera vegada en els seus 93 anys d’història una promoció d’ascens a la màxima categoria del futbol estatal. 

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario