miércoles, 14 de octubre de 2015

Sensacions negatives

Ferran Giner i Míchel en
disputa per una pilota
Foto: http://www.udalmeriasad.com/

Qualsevol que hagi vist el partit que han jugat Almeria i Nàstic a l’Estadio de los Juegos Mediterrános pensarà que l’equip visitant  és tant fluix que ha perdut davant un equip que, ni sent millor ni pitjor, només li ha calgut aprofitar les dues ocasions que ha tingut per passar a la següent eliminatòria de la Copa del Rei i poder enfrontar-se contra un equip de Primera Divisió.
Res més lluny de la realitat, doncs els de Tarragona com a equip, com a bloc, són bastant superiors respecte al quadre andalús pel que hem pogut veure al campionat domèstic. El Nàstic no ha sabut jugar amb la inestabilitat esportiva i emocional per la que travessa ara mateix el conjunt que avui exercia de local i finalment s’ha quedat sense el premi de fer caixa davant un equip de la màxima categoria. Per a tots els equips, la Copa del Rei és una competició per donar l’alternativa als jugadors menys habituals durant la lliga. Això és un fet inamovible que perdura des de fa dècades i no té pinta de canviar amb el pas dels anys. De fet, és lògic que els entrenadors vulguin donar descans als seus homes més important de cara a tindre’ls en les millors condicions possibles per al cap de setmana. Per tant, una de les conclusions que podem treure del partit d’avui és que Vicente Moreno no ha estat del tot encertat a l’hora de fer una alineació de garanties per poder passar l’eliminatòria. L’altre és que alguns dels jugadors que han sigut titulars han deixat en evidencia el seu mal estat de forma i per conseqüent, que a dia d’avui estan molt lluny del rendiment que demana un equip com el Nàstic.

Diuen que els partits es guanyen al mig del camp, doncs bé, avui els grana han perdut el match en la línea divisòria del terreny de joc. Podríem dir que el partit també s’ha perdut per la passivitat defensiva del primer gol i per l’error de Fali en el segon, però això seria ser massa simple. Així a simple vista un analitza l’onze inicial que ha disposat Vicente Moreno i dedueix el següent: Fali de mig centre defensiu per destruir i repartir estopa, Gal Arael que encara no sabem de que juga exactament doncs per repartir joc i Emana de mitja punta per enllaçar el mig del camp amb la davantera. Durant el primer tram de partit els tres han complert, amb més o menys encert, el seu rol dintre del camp. És més, durant una fase de partit el israelià ens ha recordat a David Rocha amb quatre desplaçaments de pilota bastant importants cap a la banda dreta, on Jordi Calavera ha sigut l’únic protagonista fins la entrada de Jean-Luc per un Xisco Hernández que ha tingut el 1-1 en una rematada que s’ha estavellat contra el pal, però res més. Sense la incidència dels jugadors de banda i la incapacitat de Fali i Gal Arael per crear joc a la sala de màquines, ha sigut Emana el que ha tingut que baixar al centre del camp per poder fer arribar alguna pilota als homes més avançats. No obstant, i tot i deixar alguna jugada de fantasia, el camerunès no ha estat gens encertat en la presa de decisions i ha deixat bastant clar que a dia d’avui és un jugador més de segones parts que no pas per ser titular. Amb ell baixant a buscar l’esfèric, Xisco Muñoz ha estat molt sol en la punta d’atac i fruit d’això l’equip ha tingut una actuació més que discreta al llarg del partit fins que Vicente Moreno ha donat entrada a Jean-Luc, José Naranjo i Álex López. Els tres han aportat frescor i ritme a la circulació de pilota i han permès que l’equip tingués més presencia en camp contrari. De fet, tots tres han participat en la jugada del 2-1 que de poc o res ha servit al quadre tarragoní. 

Pot ser alguns dels jugadors que han sigut de la partida han notat la falta de rodatge i de minuts  que estan tenint en aquest primer tram de temporada, tot i que el cert és que alguns d’ells han deixat bastant que desitjar. Manolo Martínez, que no jugava des del partit de Copa contra el Girona, ha estat fora del partit durant els 90 minuts i ha tingut alguns errors defensius bastant grossos. Ara per ara, el de Bigastro no està per competir per un lloc a l’eix de la defensa davant el bon nivell que sí estan demostrant els Pablo Marí, Iago Bouzón i Xavi Molina. No ha estat més encertat Xisco Hernández, a dia d’avui el fitxatge més qüestionable del mercat estival. Com hem dit més amunt, la banda dreta ha tingut més protagonisme amb Jordi Calavera que no pas amb l’extrem balear. Per un altre banda, el partit que han firmat els ja mencionats Fali i Gal Arael reafirma la importància i el pes que tenen David Rocha i Sergio Tejera. Per les seves condicions, el valencià és un jugador que pot ser molt útil en certs partits on el context del mateix demandi un jugador amb els seus atributs defensius. En canvi, les actuacions de l’israelià no fan més que qüestionar la sortida de Marc Martínez, migcampista d’un perfil més creatiu i que es complementaria a la perfecció amb l’ex del Huracán de València o amb el propi David Rocha.

Evidentment no hem de fer una muntanya de tot això. Al capdavall, la Copa del Rei és la competició menys important pels interessos d’un equip que s’ha de centrar en aconseguir mantindre la categoria desprès de tres anys passejant-se pels inferns de la Segona Divisió B. No obstant, el partit d’avui ha de servir per a que els jugadors amb un rol més secundari dintre dels plans de Vicente Moreno s’exigeixin molt més als entrenaments si volen disposar de més minuts ara que el torneig del KO ja no és un opció per a ells.

Marc Pérez

No hay comentarios:

Publicar un comentario