martes, 12 de enero de 2016

Càsting del nou

El Nàstic busca un '9' per trobar el gol
Foto: https://www.flickr.com/photos/nastictarragona/

Molts són els factors que obliguen al Nàstic a recórrer al mercat d’hivern per tal de trobar un home gol que posi remei a la manca d’encert de cara a porteria que ha condemnat en més d’una ocasió a l’equip de Vicente Moreno. Si aquest motiu no fos suficient per buscar un nou davanter, les lesions d’Àlex López i més recentment de Marcos Jiménez De la Espada, han provocat que l’arribada d’un nou atacant sigui prioritària.
No podem dir que el club no hagi anat per feina, doncs des de fa més d’una setmana el director esportiu Emilio Viqueira ha intentat tancar el fitxatge de dos jugadors que tenien que elevar el nivell del planter i el més important, que tenien que aportar la seva facilitat per marcar gols al servei de l’equip. El primer d’ells era el veterà Kalu Uche (33 anys), que estava a un pas de l’entitat tarragonina abans de que el seu ex equip, l’Almeria, s’interessés pels seus serveis. El nigerià no ho va dubtar i va posar rumb al Estadio de los Juegos Mediterráenos. En segon terme, Viqueira va posar els seus ulls en la referència ofensiva del Racing de Ferrol, Joselu Gómez. El club dels diables verds havia acceptat l’oferta presentada pel Nàstic però en les darreres hores el davanter gallec ha decidit quedar-se a la seva terra per intentar aconseguir l’ascens de categoria amb l’equip de la seva vida. Ara, desprès de l’arribada frustrada de Kalu Uche i Joselu, totes les mirades apunten a una mateixa direcció: Aníbal Zurdo. A continuació, us presentem una sèrie de noms que podrien reforçar la parcel·la ofensiva del conjunt grana en busca del gol perdut.

1. – Aníbal Zurdo (33 anys, lliure)

El veterà davanter mexicà s’ha convertit en les darreres hores en l’alternativa més sòlida per reforçar l’equip de Vicente Moreno un cop ha rescindit el contracte que el mantenia unit als Tiburones Rojos de Veracruz. La seva intenció és la de tornar a la Liga Adelante en la que seria la seva tercera etapa a la segona categoria del futbol espanyol desprès del seu pas pel CD Guadalajara i el CE Sabadell, on es va convertir en tot un ídol de l’afició arlequinada gràcies als 34 gols que va marcar entre les dues temporades i mitja que va defensar l’escut del Sabadell. Els seus 1,88 m el converteixen en un perfil de jugador molt similar al de Marcos i Àlex López, un perfil imprescindible en una categoria com la Segona Divisió que en moltes ocasions obliga a dominar les arts del joc aeri.

2. – David Barral (32 anys, lliure)

El gadità seria una opció més que interessant per reforçar la davantera, i més ara que ha quedat desvinculat de l’Al Dhafra dels Emirats Àrabs. Autèntic depredador de l’àrea, un home gol com pocs, el ex jugador del Levante suposaria un reforç de luxe per un equip com el Nàstic. Allunyat del perfil de jugador tanc, es podria complementar a la perfecció amb Marcos i Àlex López aprofitant les seves batalles en el joc aeri, tot i que també és un jugador capaç de crear ocasions de gol per ell mateix. Té el do de l’oportunitat per aparèixer sempre en el lloc i el moment necessari per finalitzar en gol qualsevol jugada. La seva predisposició sobre el terreny de joc l’ha portat a marcar una nombrosa xifra de gols allà on ha jugat, sent les aventures al Sporting de Gijón (45 gols en 174 partits) i al Levante (21 gols en 74 partits) les més reeixides de la seva carrera.

3. – Vincenzo Rennella (27 anys, Real Betis)

Prototip de jugador semblant al d’Aníbal Zurdo però amb sis anys menys i amb molta més mobilitat per manejar la pilota quan li toca sortit fora de l’àrea, fora del seu habita natural. La seva edat pot suposar un punt a favor respecte al davanter mexicà, doncs amb 27 primaveres l’ambició del jugador encara es pot mantenir intacta. De nacionalitat italiana, Rennella també coneix a la perfecció la categoria de plata, on ha jugat amb el Lugo (13 gols), el Córdoba (8 gols) i el Real Betis (8 gols), el seu club d’origen que el va cedir al dos equips anteriors.  Enguany, el davanter francoitalià va participar amb el conjunt andalús en les primeres jornades de la Liga BBVA però una lesió el va apartar de l’equip i un cop recuperat no va trobar la confiança necessària d’un ja destituït Pepe Mel. Ara mateix necessita minuts per recuperar la seva millor versió i un club com el Nàstic li podria anar com anell al dit per aconseguir-ho.

4. – Kike Sola (29 anys, Athletic Club de Bilbao)

La més que possible cessió de Borja Viguera al Deportivo Alavés complicaria un presumpte interès del Nàstic per fer-se amb els seus serveis de cara als següents cinc mesos de competició. Tot i que de moment només ha jugat 75 minuts en el que portem de temporada, la sortida de Viguera el deixaria com al únic relleu natural d’Aritz Aduriz. Això podria provocar que el jugador de Cascante veiés amb bons ulls continuar a San Mamés Barria, però el seu futur al club és una autentica incògnita. Sorgit de la pedrera de Lezama, va finalitzar la seva etapa de juvenil a l’Atlético Osasuna, club amb el que va debutar a Primera Divisió marcant un total de 21 gols. Les seves xifres a la temporada 2012-13 (9 gols) li van valdre el seu fitxatge pel primer equip de l’Athletic Club de Bilbao, però el nivell mostrar en les darreres temporades per Aduriz l’ha deixat sense minuts.

5. – Una oportunitat per al futur

No faria malament el Nàstic en fixar-se amb alguna de les joves promeses del panorama nacional e internacional, aquelles que estan cridades a ser un referent a la lliga espanyola en un futur no molt llunyà. En aquest apartat destaquen jugadors com Borja Mayoral (Real Madrid), Juan Muñoz (Sevilla), Jean Marie Dongou (FC Barcelona), Franco Acosta i Leonardo Suárez (Villarreal), Kuki Salazar (Málaga) o Fran Villalba (Valencia). Tots ells juguen en els equips filials dels seus clubs, i tot i que ja han debutat amb la samarreta del primer equip, encara trigaran una o dues temporades en donar el salt definitiu. Entre mitges, una cessió en un equip amb ganes de seguir creixent com és el cas del Nàstic els hi podria venir de meravella, i sinó que li preguntin a Jordi Alba.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

1 comentario:

  1. Sens dubte barral per mi seria la primera opció. Tenint en compte que Sola es practicament impossible que surti de Bilbao..
    Dels joves hem quedaria amb Dongou

    ResponderEliminar