jueves, 14 de enero de 2016

Reestructurant la plantilla

Presentació dels nous fitxatges
Foto: http://www.gimnasticdetarragona.com/

Com una família qualsevol que es disposa a fer reformes a casa seva, els pares d’aquest Nàstic, Emilio Viqueira i Vicente Moreno, han decidit fer alguns ajustos a la plantilla per tal d’augmentar la competitivitat del grup i que això es vegi reflectit en el terreny de joc  durant el segon tram de temporada per a que com a mínim el rendiment del conjunt grana sigui igual de bo que en la primera volta.
L’exigència de la competició i la que s’imposa dia a dia el propi club ha obligat al director esportiu i a l’entrenador del primer equip ha prendre un seguit de decisions que tenen a veure amb la sortida d’alguns jugadors i conseqüentment amb l’arribada d’uns altres. La finalitat única de tot aquest procés és el de cobrir les diferents mancances que hi ha a la plantilla per poder mantenir a ratlla les places de descens.

Com era de preveure, els jugadors que ja han sortit de l’equip durant les dues primeres setmanes del mercat d’hivern ho han fet per dues raons: la falta de minuts i l’arribada de nous reforços en la seva posició. Així doncs, Fali i Xisco Hernández han sigut els primers en abandonar el Nou Estadi per marxar en forma de cessió al Barça B i l’Atlètic Balears respectivament, dos equips que comparteixen categoria i que els permetran enfrontar-se en el seu duel particular al G3 de Segona Divisió B. La sortida del migcampista valencià va sorprendre en un principi pel fet de que fos titular en els darrers dos partits contra el Zaragoza i l’Osasuna, però la incorporació del georgià Giorgi Aburjaniabox to box en tota regla- el va convèncer per acceptar l’oferta del filial blaugrana. Si el seu rendiment és correcte i ajuda a que l’equip de Gerard López aconsegueixi salvar la categoria, el Barça podria executar l’opció de compra que hi ha disposada en el contracte i això és el que la directiva del Nàstic espera que succeeixi per poder omplir les arques del club. Per altra banda, la baixa de Xisco Hernández era d’esperar desprès de que el balear només hagi jugat 163 minuts en tot el que portem de temporada. Tot i ser el primer reforç del Nàstic 2015-16 el seu rendiment mai ha estat a l’alçada de l’equip i podem assegurar sense temor a equivocar-nos que amb la seva marxa i l’arribada de Juan Muñiz el club surt guanyant. Si a Tarragona no sabíem de quin peu calçava el extrem balear, sí ens podem fer una idea del que pot ser el interior asturià, un jugador al que li agrada tindre la pilota i que sempre busca associar-se amb els seus companys. Amb confiança i minuts pot treure or de la seva cama esquerra.

Giorgi Aburjania i Juan Muñiz no seran els últims fitxatges d’un Nàstic que a causa de les lesions d’Àlex López i Marcos De la Espada s’ha vist obligat a mirar al mercat per incorporar un ‘9’ de perfil similar al del català i al del balear. Desprès de les negatives de Kalu Uche i de Joselu, Emilio Viqueira va posar en marxa la tercera via amb la que contava per si les dues opcions anteriors no es concretaven. Amb aquestes, Aníbal Zurdo és el davanter que arribarà a Tarragona –de fet ja ha arribat mentre un servidor escriu aquestes línies- per firmar un contracte que l’unirà amb el club fins al proper mes de juny.

Un imprevist inesperat

La tercera baixa del Nàstic en aquest mercat invernal segurament sigui la més dolorosa de totes les que es puguin produir d’aquí a final de mes. David Rocha, un dels capitans de l’equip i peça fonamental en els plans de Vicente Moreno, compta amb una oferta molt important de la MLS per donar el salt a una lliga en creixement com és la dels Estats Units que en les darreres temporades ha incorporat jugadors de la talla de David Villa, Frank Lampard, Steven Gerrard o Kaka’. Una complicada situació personal ha provocat que l’extremeny vulgui abandonar Tarragona i ell mateix ja ha reconegut que si finalment acaba marxant no serà per qüestions econòmiques tot i que l’oferta que té sobre la taula millora considerablement el salari que percep actualment. Ja fa dies que Rocha va posar-se en contacte amb el club per tal de que Emilio Viqueira tingués temps de trobar un recanvi de garanties, i com apunten diferents mitjans de comunicació sembla que Lévy Madinda (Celta de Vigo) té totes les paperetes per ser el relleu del ‘8’ grana.

Amb Fali i Xisco Hernández ja fora de l’equip i amb David Rocha amb un peu a la MLS, els propers jugadors en sortir de Tarragona podrien ser Moussa Bandeh i Rayco García. El primer, de 24 anys, compta amb una projecció francament esperançadora i en un futur podria ser el lateral esquerra titular del Nàstic, però enguany s’ha trobat amb un Mossa que està sent un dels jugadors més en forma de tot el campionat. Davant aquesta situació, la direcció esportiva no vol deixar sense minuts a un jugador amb el que compten per les properes temporades, i és per això que li estan buscant una sortida en forma de cessió en una operació on el més beneficiat podria ser Ferran Giner, que darrerament no està comptant amb massa protagonisme i es convertiria en el relleu natural de Mossa. Ben diferent és el cas del mitja punta canari, que no ha disputat ni un sol minut en els darrers tres partits a causa de la seva irregularitat i a la irrupció de jugadors com José Naranjo, Miguel Palanca o Achille Emaná. Diferents equips de la Segona B com el Cádiz o el Lleida Esportiu s’han interessat pels seus serveis però primer hauran de fer una oferta en la que totes les parts implicades surtin beneficiades, ja que el Nàstic no sembla disposat a regalar cap jugador. Per últim tenim la situació de Tomeu Nadal, que des de l’arribada de Manolo Reina ha passat a un segon pla i ja porta més de dues temporades ocupant un lloc a la banqueta. El fitxatge de Fabrice Ondoa, incorporat provisionalment per a la Pobla de Mafumet, convida a pensar en una possible sortida del porter balear.

En definitiva. A excepció del tema David Rocha, el club està millorant realment la qualitat del planter desfent-se d’aquells jugadors que per A o per B no havien aconseguit convèncer a Vicente Moreno i que estan sent substituïts per uns altres jugadors que a priori sí poden formar part d’un equip que desitja tancar la permanència el més aviat possible per poder gaudir d’un final de temporada en el que la promoció d’ascens no es cap utopia.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario