viernes, 30 de octubre de 2015

Encara més difícil



L’enfrontament contra el Còrdova serà l’enèsima prova de toc, la més dura fins a dia d’avui,  per al Nàstic de Vicente Moreno. Desprès de visitar l’Heliodoro Rodríguez López, el Martínez Valero, el Nuevo José Zorilla, El Toralín i Los Pajaritos, el partit del Nuevo Arcángel suposarà un nou repte per aquesta plantilla que “sempre s’exigeix així mateixa” i que vol donar un cop sobre la taula amb la segona victòria a domicili tot i que “l’empat no seria dolent sempre i quan desprès es guanyi a l’Osca” tal i com va reconèixer Álex López.
El primer triomf lluny de Tarragona es va donar la segona jornada a Tenerife, on els tarragonins van tindre que capgirar el marcador per endur-se els tres punts. El següent desplaçament va significar la primera derrota de la temporada davant l’Elx amb un partit mol similar al que es va poder veure el passat diumenge a Sòria, on els grana van realitzar el pitjor partit del que portem de campanya tot i salvar un punt en el temps afegit. Entre mig, dos empats a casa del Valladolid i la Ponferradina que pels mèrits dels uns i dels altres haurien d’haver acabar amb un signe positiu a favor dels tarragonins. Amb tot, el balanç fora de casa no és del tot negatiu ja que s’ha aconseguit una victòria i s’ha esgarrapat un punt en alguns dels camps més complicats de la categoria. Tots aquets resultats han de donar al Nàstic la credibilitat i la confiança necessària per allargar la bona dinàmica fora de casa davant un Còrdova que, segon a la classificació, arriba ferit a la cita desprès de caure en la darrera jornada a Vitòria.

Sergio Tejera, preparat

Per primera vegada en el que portem de temporada, Vicente Moreno té a la seva disposició a tota la plantilla. Les recuperacions de Sergio Tejera, Miguel Palanca i en menor escala de Gerard Valentín, que ha sofert un contratemps a ultima hora,  provoquen que l’entrenador de Masanasa disposi de tots els seus efectius per la batalla de l’Arcángel, on l’equip espera treure un bon resultat per seguir sumant fora de casa. Tot i això, l’únic que podria tornar directament a l’onze és el migcampista català, a qui els seus companys van trobar a faltar en el partit contra el Numància. I és que el barceloní s’ha erigit com una peça fonamental en el centre del camp. La pausa i el temple que aporta fan que el Nàstic  tingui més control de pilota i el més important, saber que ha de fer amb ella per apropar-se amb perill a l’àrea contrària. Amb ell sobre el terreny de joc és molt probable que Vicente Moreno continuí apostant pel 4-3-3 de les darreres jornades tot i el canvi tàctic que va realitzar a Los Pajaritos desprès de l’espantosa primera mitja hora que va firmar l’equip. No s’esperen masses més novetats en l’equip titular que disposi l’entrenador valencià, però el bon moment de forma pel que travessa Xisco Muñoz podria relegar a José Naranjo cap a la suplència. El tècnic ha deixat fora de la convocatòria a Manolo Martínez, Mousa Bandeh, Gal Arael, Fali, Miguel Palanca i Xisco Hernández.

Un rival amb ganes de refer-se

El Còrdova va veure com el Deportivo Alabès posava punt i final a la seva bona dinàmica de resultats amb un gol en el descompte de Sergio Pelegrín. La diana de l’ex jugador de l’Elx va trencar amb una sèrie de sis partits sense conèixer la derrota amb cinc victòries i un empat que havien portat al quadre andalús a les places d’ascens directe, lloc que encara ocupen abans de començar la jornada d’aquest cap de setmana. La de Vitòria va ser la seva tercera derrota del curs, la segona a domicili. La primera i única ensopegada al seu feu va succeir en la tercera jornada amb la visita d’un Alcorcón que casualment també ha sigut l’únic equip que ha pogut assaltar el Nou Estadi. Des de llavors ha sumat el 100% dels punts que s’han disputat al Nuevo Arcángel derrotant a la Ponferradina, al Bilbao Athletic i al Numància sempre per un gol de diferència, un patró que s’ha repetit en totes les victòries que ha aconseguit en aquest primer tram de temporada.

José Luis Oltra, que va arribar amb l’objectiu d’aconseguir el seu tercer ascens a Primera Divisió, disposa de manera pràcticament habitual e interrompuda d’un 4-4-2 molt definit tant en quan als noms dels seus protagonistes com en la manera de jugar. El Còrdova no es caracteritza per ser un equip que prioritzi dominar la possessió de la pilota. De fet, en molts aspectes s’assimila a la versió del Nàstic que prefereix esperar ben tancadet en defensa per sortir al contraatac, tot i que en el cas de l’equip andalús les línies estan més avançades per intimidar la sortida de pilota i fer la pressió més intensa en quant el rival supera el centre del camp. En atac, la velocitat explosiva de Raúl de Tomás i Florin Andone és la seva principal arma ofensiva per castigar les pèrdues de pilota de l’equip contrari. De la mateixa forma que el seu homòlegs en la banqueta visitant, Oltra compta amb tots els seus homes desprès de que Pedro Ríos i Luso hagin superat els problemes físics que els impedien entrenar amb la resta dels seus companys.

Possibles onzes inicials.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario