viernes, 23 de octubre de 2015

Calendari capriciós

Nuevo Estadio de Los Pajaritos
Foto: http://www.cdnumancia.com/
Jugar dos partits consecutius fora de casa mai és del gust de ningú, ni dels equips de la zona alta ni dels equips que es troben dins o molt a prop de les places de descens. Passa que si un perd el primer dels dos partits no té la possibilitat de recuperar el premi perdut en un territori més favorable acompanyat de la seva gent.
De fet, succeeix tot el contrari ja que els jugadors han de mantenir la calma i s’han d’auto exigir una bona actuació per evitar una segona ensopegada consecutiva que faci entrar a l’equip en una negativa dinàmica de resultats. També pot passar que el primer dia visitis al líder de la lliga i en la propera jornada vagis a jugar al camp del penúltim classificat, el calendari pot ser molt capriciós o no. En el cas del Nàstic ho ha sigut, perquè si aquest cap de setmana s’ha de desplaçar fins a Sòria per jugar contra el Numància, en la propera data jugarà de visita al Nuevo Arcángel per enfrontar-se amb un dels equips més en forma del campionat, el Còrdova. Els de Vicente Moreno afronten doncs el primer dels dos partits que disputaran lluny de Tarragona i necessitaran realitzar un encontre molt semblant al de El Toralín per començar amb bon peu una ruta que en la seva primera parada comptarà amb la presència de la primera marea grana de la temporada.

Més competència que mai

La irrupció de Jordi Calavera i de José Naranjo unida a la reaparició de Xisco Muñoz ha dotat al Nàstic de la profunditat de banqueta necessària per afrontar amb plenes garanties la exigència de la Liga Adelante. És cert que el terme “banqueta”  segurament no sigui el més correcte perquè tant el lateral de Cabra del Camp com l’atacant andalús s’han fet un lloc a l’onze inicial de Vicente Moreno en les darreres jornades. Per la seva part, el veterà atacant balear ha ofert minuts d’autèntica qualitat en els últims partits destacant la seva actuació a Ponferrada amb el gol del 1-1 i l’assistència a Álex López per fer el 2-2.

“ | Xisco Muñoz: “Estic vivint el meu millor moment des de que vaig arribar i a veure si es tradueix en minuts, i si tinc l’oportunitat de jugar doncs intentar seguir fent les coses com les estic fent i tot dependrà de la continuïtat que vagi tenint i que pugui seguir aportant al grup [...] Espero tenir la meva oportunitat, espero tenir-la, espero que arribi i esper tindre aquesta confiança per poder gaudir de minuts i veurem allà dintre. Estic en un bon moment. S’ha de valorar el treball dels companys i s’ha de saber que no és fàcil, però un treball am màxim tots els dies per tenir aquesta oportunitat que pot ser em fa falta”.

Si no hi ha cap contratemps Calavera ocuparà el carril dret com a mínim fins que es recuperi Gerard Valentín, mentre que en el cas dels altres dos la brutal competència que hi ha en la zona d’atac provocarà que els minuts estiguin més repartits entre tots els candidats. El fet de que l’entrenador valencià hagi optat per utilitzar en les darreres jornades un 4-3-3 encara dificulta més les seves possibilitats, tot i que amb l’absència de Sergio Tejera està per veure si es manté aquest sistema –amb Gal Arael ocupant el lloc del “23”- o si pel contrari es torna a l’habitual 4-2-3-1. Junt amb Tejera, Miguel Palanca també queda fora de la convocatòria.

L’equip més sòlid del campionat

Que hagin tingut que passar vuit jornades per a que el Numància conegui la primera derrota de la temporada parla molt bé del treball que ha realitzat Jagoba Arrasate des de la seva arribada a la banqueta de Los Pajaritos. Com mana el manual de tot bon entrenador que s’apreciï, l’ex preparador de la Reial Societat a començat a construir el seu projecte creant els fonaments defensius necessaris que han de fer i estan fent del quadre sorià un equip pràcticament infranquejable. No en va, els castellano-lleonesos poden presumir de ser el únic conjunt que ha perdut només un partit en el que portem de campionat tot i ser l’onzè equip més golejat de la Segona Divisió amb 11 gols encaixats –el líder en aquest aspecte és Osasuna amb 6-. El que passa és que els numantins no aprofiten la seva bona tasca defensiva, ni tampoc la ofensiva –segon equip més golejador amb 15 dianes-, per sumar de tres en tres ja que dels set últims partits de lliga que han disputat només n’han guanyat un. La resta s’han resolt amb cinc empats –són els que més empaten junt amb l’Osca i el Leganés- i una derrota, aquesta última en la darrera jornada al camp del Còrdova.

Julio Álvarez ho condiciona tot

L’absència de Julio Álvarez, capità i jugador franquícia del CD Numància, ha provocat que el seu tècnic Jagoba Arrasate opti per canviar el 4-2-3-1 inicial amb el que va començar la temporada per un 4-4-2 en el que Óscar Díaz aprofita la baixa del internacional veneçolà per acompanyar a Álex Alegría en la punta d’atac. El “10” sorià va tornar dimecres a la dinàmica de l’equip desprès d’estar tres setmanes de baixa per unes molèsties al seu turmell esquerra que van aparèixer en el partit que els numantins van disputar contra l’Alcorcón en la sisena jornada de lliga. No obstant, la presència de l’ex del Tenerife i del Mallorca per jugar contra el Nàstic està casi descartada. Sense ell, el Numància potencia encara més el joc directe en busca dels 189 cm del mencionat Álex Alegría. L’atacant cedit pel Reial Betis, que ha marcat tres gols en el present curs, és tota una garantia a la hora de baixar pilotes que creïn segones jugadores que puguin ser aprofitades pels homes de segona línea. D’altra banda, la banda esquerra amb els bessons Luis –lateral- i Pablo –extrem- Valcarce posarà a prova la fiabilitat defensiva de Jordi Calavera i de l’extrem de torn que completi el carril dret dels grana. En aquest sentit, Mossa també tindrà que estar molt atent amb el jove i hàbil David Concha tot i que no compti amb la constant intervenció de Quique Medina en camp contrari. Dani Aquino, del qui vam parlar el passat dilluns (http://goo.gl/y8E1fq), el veterà Natalio i l’ex del Nàstic Vicente Pérez són algunes de les opcions que tindrà Arrasate quan necessiti fer algun canvi en la zona d’atac.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario