martes, 13 de octubre de 2015

Viatjant en busca del premi

Estadio de los Juegos Mediterráneos
Foto: http://www.udalmeriasad.com/
En tan sols cinc dies els jugadors i el cos tècnic del Nàstic hauran recorregut un total de 2,486 km entre el desplaçament de dissabte a Ponferrada i el que duran a terme per jugar aquest dimecres a Almeria el partit corresponent a la tercera ronda de la Copa del Rei.
La quantitat de quilòmetres que haurà recorregut l’equip al final d’aquesta setmana “no han de ser cap excusa perquè a més a més el club ha fet un esforç molt gran intentant que, dins del possible, els quilòmetres sent els que són siguin el més còmode possible” tal i com reconeixia Vicente Moreno en la roda de premsa prèvia al partit ja que el Nàstic està a un pas de poder enfrontar-se amb un equip de Primera que no jugui competició europea a excepció del Athletic Club de Bilbao o el Villarreal, que tot i jugar la Europa League poden quedar emparellats amb un equip de Segona Divisió. Els grana, que en la darrera dècada només han guanyat un partit de Copa del Rei fora de casa –Burgos 0-1 a la 2012/13-, intentaran reduir aquesta estadística tant negativa aprofitant el mal moment en el que es troba el quadre almerienc per obtenir el premi de mesurar-se a un club de la màxima categoria.

Vicente Moreno: “Farem un equip que creiem que serà el millor per aquest partit perquè també hem de ser conscients que en pràcticament 48 hores tornem a jugar. Tenim que intentar fer el millor equip possible sabent que venim de jugar un partit i que també tenim un altre dissabte. Jugaran els que millor estiguin per aquest partit”.

Com és habitual, Vicente Moreno disposarà d’un onze ple de novetats entre els jugadors que no van jugar dissabte a El Toralín i els que menys minuts acumulen en aquest inici de temporada. Actuacions com las que van realitzar José Naranjo o Xisco Muñoz davant el conjunt castellano-lleonès asseguren que el nivell dels jugadors que menys han comptat per al tècnic valencià fins a dia d’avui no està tant lluny dels que porten jugant habitualment des de la primera jornada. Així dons, el onze titular que podríem veure a Almeria no serà molt diferent al que presentem a continuació: Tomeu Nadal; Xisco Campos, Manolo Martínez, Xavi Molina, Moussa Bandeh; Gal Arael, Achille Emana; Xisco Muñoz, Miguel Palanca, Xisco Hernández; Álex López. Jugadors com Fali, Ferran Giner o Jean-Luc també podrien optar a ser de la partida. El preparador de Masanasa va confirmar que compta amb tota la plantilla a la seva disposició a excepció de Gerard Valentín, que segueix amb la seva recuperació.  

Sense inquilí a la banqueta

Sergi Berjuán es va convertir en el primer entrenador de la Liga Adelante en ser destituït desprès de l’estrepitós inici de temporada d’un Almeria que si bé té la obligació de lluitar per l’ascens de categoria a dia d’avui ocupa una de les places de descens. Quatre partits sense conèixer la victòria amb tres derrotes i un empat han precipitat la decisió del club almerienc d’acomiadar al tècnic català. Això va succeir ara fa 10 dies, hores desprès d’empatar a casa contra el Tenerife, però sembla que encara no han trobat el perfil d’entrenador ideal per ocupar la banqueta del Estadio de los Juegos Mediterráneos a la vegada que no han pogut arribar a un acord ni amb Fernando Vázquez ni amb Veljko Paunovic. Amb tot, l’entrenador del filial Miguel Rivera serà l’encarregat de dirigir al primer equip davant el Nàstic en el partit de Copa del Rei tal i com ja va fer diumenge passat al camp del Girona en el partit (1-1) corresponent a la 8ª jornada de la Segona Divisió.

Vicente Moreno: “És difícil perquè quan hi ha un canvi d’entrenador sempre hi ha canvis en les diferents situacions de joc. No sé si s’aproparà al que van fer diumenge a Girona, és l’únic partit que han jugat amb aquest entrenador i realment tampoc sé si hauran masses canvis de jugadors perquè com dic no tenim una base de comportament amb aquest entrenador. No sabem el que ens trobarem, anem a preocupar-nos més de nosaltres i de les coses que volem fer independentment de que ens trobem una cosa o l’altre.”

El fet de que Miguel Rivera segueixi un partit més al capdavant de l’Almeria ens planteja molts dubtes respecte a la manera en la que afrontarà el seu equip la cita davant el conjunt de Vicente Moreno. A Montilivi es va poder veure un equip al que li costava molt fer cinc passes seguits per superar el mig del camp del Girona. És més, el seu plantejament es va basar exclusivament en buscar el contraatac una vegada rere l’altre tot i la imprecisió dels jugadors més avançats com Eldin, Quique, Puertas o Chuli. El punt que va esgarrapar del feu gironí es pot considerar com a bo més per la dinàmica en la que es troba ara mateix el quadre andalús que no pas per les sensacions que va deixar sobre la gespa. Ara, actuant com a local en el partit de Copa contra el Nàstic, està per veure si el preparador malagueny repetirà la idea d’utilitzar el contraatac o bé optarà per intentar dominar la possessió de la pilota com seria més lògic si vol que l’afició estigui totalment al costat dels seus jugadors en comptes de demostrar el seu descontent per la situació actual de l’equip.

Vicente Moreno: “En qualsevol lloc l’Almeria té un grandíssim equip. Té molts bons jugadors, els números diuen que és una de les plantilles més cares e inclús han pagat un traspàs. Vol dir que és una plantilla de molt nivell. No crec que sigui significatiu de cara el partit el fet de que estiguem millor o pitjor situats a la classificació perquè són jugadors que en el moment que estiguin bé o trobin el rendiment seran un equip molt fort.”

Tal i com farà Vicente Moreno, el seu homòleg en la banqueta local també introduirà molts canvis respecte a l’onze que va jugar en lliga davant el Girona, on va utilitzar un 4-2-3-1 amb els jugadors que habitualment eren titulars amb Sergi Berjuán. L’ex central del Nàstic Fran Vélez, que diumenge va exercir de capità, podria ser un dels únics jugadors que repeteixin com a titular respecte a l’encontre del campionat domèstic. El seu acompanyant en l’eix defensiu té molts números que serà Míchel Tomé ja que Carlos Cuéllar encara no està recuperat dels seus problemes físics. En els laterals trobaríem a Sebastián Dubarbier i Antonio Marín per acabar de completar la línea defensiva. Sense Mohammed Fatau –lesionat- la sala de màquines podria estar dirigida pel capità Fernando Soriano i el xilè Lolo Reyes amb una línea de tres mitges puntes per davant formada per Iago Díaz, Cristian Herrera i Quique González, mentre que la referència ofensiva serà amb casi tota seguretat pel jove José Ángel Pozo, davanter cedit pel Manchester City. Tots aquets jugadors que podrien formar l’onze inicial de l’Almeria tenen l’oportunitat de començar de nou ja sigui amb Miguel Rivera o amb un altre entrenador, i per tant estaran extra motivats de cara al xoc contra els tarragonins.  


Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario