lunes, 28 de septiembre de 2015

Debut amb ADN grana

Jordi Calavera en el partit
de Copa davant el Girona
Foto: https://www.flickr.com/photos/nastictarragona/
Si bé ahir destacàvem el punt que havia aconseguit arrancar el Nàstic del Nuevo José Zorrilla, avui és obligatori parlar d’un debut professional a la Liga Adelante, el de Jordi Calavera Espinach, un jugador de la casa que s’ha de cuidar sigui com sigui perquè sent el club com a seu i perquè el porta dins del cor des de que va néixer.
En altres paraules: l’ADN que corre per les seves venes no és vermell, sinó grana. El seu compromís amb el club va molt més enllà d’un simple contracte. El que vol és desenvolupar la seva carrera amb el Nàstic, créixer com a jugador amb el Nàstic i seguir fent història amb el Nàstic, el club de la seva vida i en el qual es vol convertir en un dels pilars fonamentals en el futur més immediat de l’entitat.

Jordi Calavera: “Molt content pel debut i pel punt que hem aconseguit aquí en un camp difícil, ara toca treballar i seguir. Sempre es vol guanyar i sempre et vols emportar els tres punts, aquí guanyarà molt poca gent [... ] El que se sent quan un debuta en una nova lliga, molt content i molt feliç. Ara toca treballar, seguir i a veure si el mister em dona un altre oportunitat. Al principi he tingut una mica de nervis però desprès quan entres ja comences a jugar, al final és un partit de futbol.”

El jove lateral nascut a Cabra del Camp va entrar al terreny de joc en el temps de descans substituint a un Xisco Campos que només començar el duel ja havia vist la primera targeta groga del partit, i això li condicionava molt perquè el Valladolid buscava atacar una i un altre vegada per la banda esquerra –dreta de la defensa grana- amb la rapidesa de Mojica. Vicente Moreno no va voler arriscar a quedar-se amb un jugador menys i tampoc va dubtar a l’hora d’escollir al dorsal ‘27’ per tornar a disposar d’una defensa lliure d’amonestacions que permetés seguir jugant amb el rigor defensiu necessari per mantindre a ratlla als atacants locals, i Calavera va complir notablement amb la seva comesa.

No tenia una feina gens senzilla, doncs si primer va tindre que ocupar-se de l’extrem colombià, desprès va tindre que cobrir a Manu del Moral, que va entrar per jugar a la banda dreta però ràpidament va desplaçar-se cap a l’esquerra. No obstant, cap dels dos va suposar un problema per al lateral de 21 anys que va demostrar que tot i la seva joventut està més que preparat per jugar regularment amb el primer equip i fer-li la competència a un Gerard Valentín que a hores d’ara segueix amb la recuperació dels seus problemes físics al isquiotibial de la cuixa dreta, on pateix una ruptura de grau dos. La seva actuació va ser tant bona que a part de complir amb les seves responsabilitats defensives també es va incorporar a l’atac per tal de donar més amplitud en camp contrari. Les seves condicions físiques s’ajusten a la perfecció amb el prototip de jugador que vol Vicente Moreno per ocupar la demarcació de carriler: velocitat, força, equilibri i agilitat. Tots aquets atributs li permeten recórrer la banda dreta tant per pujar a l’atac com per recuperar ràpidament la seva posició en defensa.  

La direcció esportiva no pot badar. El contracte de Jordi Calavera finalitza al juny del 2016 i aviat hauran de començar les conversacions per renovar el seu compromís amb l’entitat. No estem parlant d’una millora econòmica, sinó esportiva. El tarragoní enguany té fitxa del filial i tot i que entrena amb el primer equip, de moment el seu lloc està a la Pobla de Mafumet. La  lesió de Gerard Valentín ha sigut la que li ha fet entrar en les darreres convocatòries, però en quant el jugador de La Garrotxa es recuperi tornarà a baixar per donar un cop de mà l’equip de Martín Posse en el seu objectiu de mantindre la categoria. Si és ambiciós, que ho és, per la propera temporada voldrà, com és lògic, ser jugador del primer equip a tots els efectes.  

Marc Pérez

No hay comentarios:

Publicar un comentario