viernes, 4 de septiembre de 2015

La viva imatge del passat

La nova gespa a punt
Foto: gimnasticdetarragona.com

El primer derbi de la temporada entre Nàstic i Girona arriba aquest dissabte amb els papers totalment intercanviats respecte al seu últim enfrontament ara fa tres anys: els de Vicente Moreno acaben de tornar a la categoria de plata mentre que el Girona s’ha consolidat en ella durant els darrers anys acumulant 8 temporades i dues promocions d’ascens, en les quals no ha pogut culminar l’ascens a Primera Divisió.
Amb tot, el conjunt gironí és una viva imatge d’aquell Nàstic que també va estar el mateix número de temporades al futbol professional – un a Primera i vuit a Segona-.  Ara però, arriba a Tarragona el moment de tornar a gaudir de la Liga Adelante competint contra tots i cada un dels equips que conformen la categoria.

La visita del Girona serà una bona pedra de toc per comprovar la fiabilitat de l’equip de Vicente Moreno, imbatut en les dues primeres jornades amb un empat i una victòria, dos resultats que van han necessitat de dues remuntades èpiques per a que el Nàstic afronti aquesta tercera data del campionat des de la quarta posició. A priori, l’enfrontament davant el  conjunt de Pablo Machín és el més complicat de tots els que ha disputat fins ara si tenim en compte que la campanya passada es van quedar molt a prop d’assolir l’ascens a Primera. Així doncs, als grana els hi espera un partit molt dur en el que segurament tindran que patir i lluitar per poder deixar els 3 pts. al Nou Estadi, tot i que això són dos conceptes que van implantats en el seu ADN. Albacete i Tenerife poden confirmar-ho.

Amb el bon inici que han tingut els tarragonins és casi segur que Vicente Moreno aposti per un onze pràcticament idèntic al de les dues primeres jornades. El valencià recupera a Manolo Martínez desprès de que aquest hagi complert el partit de sanció imposat pel Comitè de Competició a causa de la targeta vermella que va veure en la primera data davant l’Albacete, i per tant podria donar-li l’oportunitat de compensar el seu error. El que és pràcticament segur es que Sergio Tejera no serà de la partida, no davant un rival al que també li agrada jugar a l’atac. La carta d’Emana sempre és una opció a tenir en compte per fer més fort el mig del camp durant la última mitja hora en la que teòricament s’ha de resoldre un partit com aquest. Manolo Reina és l’únic dubte de la convocatòria desprès de que dimecres rebés un cop al peu que el va impedir entrenar ahir junt amb la resta dels seus companys.

Vicente Moreno: “Esperarem com evoluciona fins demà. No hi ha ruptura i en principi no crec que existeixi cap problema per comptar amb ell.”  

Si el Nàstic vol sumar la primera victòria al Nou Estadi és imprescindible que segueixi al mateix nivell amb el que ha arrancat el nou curs, especialment en l’aspecte defensiu. Que Xavi Molina i Pablo Marí repeteixin l’exhibició defensiva del passat diumenge al Heliodoro Rodríguez López és igual d’important que els migcampistes ajudin als quatre jugadors de darrere per formar dues línies ben juntes que siguin insuperables pels atacants del visitants. Desprès, l’encert de cara a porteria serà determinant per saber cap a quin costat es decanta la balança.

És important tenir en compte que la passada campanya el Girona va ser el conjunt menys golejat de la categoria. De la mateixa manera que Vicente Moreno, Pablo Machín li dóna molta importància a la solidesa defensiva dels seus equips a partir d’un 3-5-2 amb tres centrals (Kiko Olivas-Richy-Lejuene) i dos carrilers molt profunds (Javi Álamo i Clerc) que creïn superioritat numèrica al centre del camp. Si els seus migcampistes són capaços de fer ràpida la transició ofensiva per connectar amb els seus davanters, el Nàstic tindrà molts problemes. Als gironins els hi agrada tindré la pilota, combinar ràpid i buscar a l’espai als seus homes més avançats.

Pablo Machín: “El fet de que el Nàstic tingui la base de jugadors de l’any passat els afavoreix. I si mirem la classificació, a dia d’avui son millors que nosaltres. Jo sempre dic que en el terreny de joc compten poc els noms però si els homes, i per guanyar al Nàstic hem de ser l’equip sólid que som fora de casa i fer les coses molt bé.”

La derrota davant el Numància en la darrera jornada deixant escapar un resultat favorable de 2-1, els obliga a treure un bon resultat en un camp on mai han guanyat. La seva bona ratxa fora de casa és el millor argument que tenen per intentar assaltar el Nou Estadi. El preparador sorià no podrà comptar amb el darrer fitxatge Rubén Sobrino, que ha arribat com a cedit procedent del Manchester City. Tampoc comptarà amb la presència de Coris, mentre que Borja Garcia i Jairo finalment sí han entrat a la convocatòria. El duel està servit.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit  

No hay comentarios:

Publicar un comentario