domingo, 27 de septiembre de 2015

Empat de prestigi

Iago Bouzón i Mojica en
plena disputa per una pilota
Foto: http://www.realvalladolid.es/
Definitivament la derrota al Martínez Valero va ser un accident, un mal dia on les coses no van sortir com havien de sortir però que en cap cas va crear dubtes entre Vicente Moreno i els seus jugadors.
El Nàstic ha demostrat al Nuevo José Zorrilla que pot competir en qualsevol escenari i contra qualsevol equip que es posi per davant realitzant el partit més complet del que portem de temporada lluny del Nou Estadi, un partit sense gols que ha pogut caure tant a favor de l’equip local com de l’equip visitant.

Els grana s’han emportat un punt molt valuós cap a Tarragona gràcies a la solidesa defensiva de tot el bloc i a les intervencions miraculoses d’un Manolo Reina que segueix en estat de gràcia i que ha permès al Nàstic estar en la lluita pels tres punts fins al darrer minut de partit aturant una rematada a boca de canó de Marcelo Silva i dos xuts de Mojica i David Timor que s’han convertir en les millors ocasions del quadre val·lisoletà. Els de Vicente Moreno també han tingut les seves. De fet, la primera gran ocasió del match l’ha tingut David Rocha en una bona combinació amb Rayco García que ha permès a l’extremeny executar des de dins de l’àrea amb una rematada que ha trobat la resposta del jove Kepa Arrizabalaga i que ha servit per frenar el bon inici de partit que ha tingut el conjunt de Gaizka Garitano.

Vicente Moreno: “Hem patit lo normal. Jugàvem a casa del Valladolid i tenien que sortir a pressionar. Han passat els primers minuts de tanteig i a partir d’aquí ens hem deixat anar, madurant el partit i jo he tingut en moltes fases la sensació de poder guanyar el partit. De fet, crec que en quant a les ocasions clares, si han caigut a un costat ha sigut més al nostre que al d’ells.”

Els tarragonins han entrat poc a poc dins de la dinàmica de l’encontre i fins i tot han sigut capaços d’imposar el seu ritme en diferents fases del partit que, no obstant, no han aprofitar per estrenar el marcador. Els grans artífexs d’això han sigut els dos migcampistes que han ocupat el doble pivot, Sergio Tejera i David Rocha. La presència del català en la medul·lar ha millorat les prestacions que havia demostrat fins a dia d’avui l’ex de l’Albacete, casualment en un escenari on ha tingut que assumir una major responsabilitat defensiva pel fet de que Tejera no és un jugador de tall defensiu com si poden ser-ho Manolo Martínez, Fali e inclús Gal Arael. No obstant, això no és cap obstacle per a que compleixi amb les seves obligacions defensives que avui l’han permès recuperar un gran número pilotes en camp propi. A l’hora d’atacar, els dos han posat la pausa i la distribució necessària per aguantar la pilota i avançar cap a la porteria del Valladolid. Desprès, la qualitat de Jean-Luc ha donat sentit a la seva feina. No obstant això, els jugadors d’atac no han estat massa encertats a l’hora de remenar la pilota en la zona de tres quarts. El més positiu ha estat el treball de desgast que ha realitzat una vegada més Marcos Jiménez De la Espada, que tot i no estar massa entonat de cara a porteria -tampoc li han arribat masses pilotes a prop del àrea- sí ha aconseguit inquietar als dos centrals gràcies al seu fabulós joc d’esquenes que no sempre rep el reconeixement que es mereix.

Achille Emana ha sigut l’as sota la màniga que s’ha guardat avui Vicente Moreno. El tècnic de Masanasa era ben conscient de que si el seu equip arribava amb opcions al darrer tram del partit el camerunès podia ser un factor decisiu per desequilibrar la balança a favor dels seus interessos. L’ex del Betis ha entrat a falta de mitja hora per arribar al final dels 90 minuts i  ràpidament ha volgut carregar-se l’equip sobre les seves espatlles amb dos xuts un tant precipitats que no han inquietat al porter local. El partit estava immers en una fase d’anada i tornada on tots dos equips han arribat amb perill a l’àrea contaria sense aconseguir materialitzar les seves ocasions. José Naranjo ha sigut la última opció de Vicente Moreno per intentar aconseguir la victòria però pràcticament ni ha tocat la pilota en els deu minuts que ha estat sobre la gespa.

Com diu un dels topics més vells del futbol, la setmana que ve tocarà fer bo el punt aconseguit avui amb una victòria davant l’Alcorcón, un altre dels equips instaurats en la zona alta de la classificació en aquest inici de temporada de la Liga Adelante i que només està a un punt d’un Nàstic que segueix sense sortir de les posicions que donen dret a jugar la promoció d’ascens.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario