Banqueta de garanties

Els jugadors celebrant
la classificació
Al llarg d’una temporada sorgeixen mil i un contratemps que amenacen el concurs dels clubs en les diferents competicions en les que participen. Lesions, sancions, ratxes negatives a nivell individual... tot forma part del transcurs d’una temporada esportiva on cada equip ha de fer front aquests problemes de la millor manera possible.
D’aquí a que sigui tant important la confecció de la plantilla, més en una competició tan llarga com la Liga Adelante. La profunditat de la banqueta i les variants que hi puguin haver en aquesta seran claus a l’hora de situar un equip en una part o altre de la classificació. És aquí on Emilio Viqueira s’ha mogut amb molta eficiència per completar un planter que pugui competir amb garanties a Segona Divisió. La victòria davant el Girona, produïda a la tanda de penals desprès del 2-2 al final dels 90 minuts, confirma que el conjunt grana té una banqueta plena d’alternatives amb jugadors que perfectament poden anar entrant en l’onze sense que el nivell del col·lectiu disminueixi.

Com es preveia, el partit va ser totalment diferent al de lliga. Si el Nàstic va ser superior en el match disputat el passat dissabte, el Girona, de la mà d’Eloi Amagat, va ser molt més protagonista amb la pilota als peus a excepció de la pròrroga, on els de Vicente Moreno van demostrar estar físicament un punt per sobre. Els gironins, sobretot en el segon temps, van cercar la porteria de Tomeu Nadal per igualar novament el marcador desprès del gol de Palanca a falta de dos minuts per tancar la primera part. De fet, es veia a venir d’un hora lluny que aconseguirien  el 1-1. El tema es que ho van aconseguir gràcies a la falta de contundència de la defensa local a l’hora de rebutjar la pilota dins de la seva pròpia area. D’aquesta manera també va arribar el 2-2 de Jairo que forçava als dos equips ha jugar un temps extra de 30 minuts.

Vicente Moreno: “Hi ha dues situacions. Hi ha dies que estàs fi a nivell futbolístic, hi ha dies que t’agrades, que dones un espectacle superior i altres dies que això no passa perquè no  estàs fi, perquè hi ha un rival que és un bon equip... Però em quedo amb l’esforç que fiquen sempre, amb el interès, en les ganes... El compromís que tenen aquestos jugadors es grandíssim. Abans dels penals els hi he dit que independentment del que passés que tenien el que s’ha de tindre així de gran.”

Ahir era el dia dels jugadors menys habituals, aquells que han d’aprofitar el torneig del KO per guanyar-se un lloc en l’equip titular de cada diumenge. L’actuació d’homes com Tomeu Nadal, Jordi Calavera, Iago Bouzón o Miguel Palanca assegura una lluita ferotge en totes les línies de cara als següents compromisos. El porter balear per fi va retrobar-se amb la seva millor versió amb un partit ple de grans intervencions i que va arrodonir amb l’aturada del penal executat per Marcelo que va ser decisiva per la resolució final. Ara tindrà una nova oportunitat de seguir agafant confiança en el partit de la tercera ronda que es sortejarà el proper divendres dia 18 d’aquest mateix mes.

Tomeu Nadal: “Te’n vas una mica pensant amb els dos gols que hem encaixat però al final ha sortit bé i hem pogut guanyar a la tanda de penals.  Estem contents perquè quan els jugadors no són tan protagonistes a la lliga doncs al final tenen més protagonisme a la Copa. Poden tenir i agafar minuts per a quan el mister els necessiti a la lliga. Han donat la cara i han demostrat que tenen nivell per jugar de titulars.”

L’altre heroi de la nit va ser Miguel Palanca, autor dels dos gols del Nàstic i també del penal decisiu que va classificar als grana per la següent eliminatòria. El tarragoní necessitava firmar un partit així per tindre més oportunitats al torneig domèstic, on de moment tan sols ha jugat 21 minuts en la primera jornada davant l’Albacete. En el primer gol només va tindré que empènyer la pilota gràcies a la magnífica centrada de Jordi Calavera, que va firmar una actuació fantàstica per deixar ben clar que pot ser un bon recanvi al lateral dret mentre Garard Valentín es recupera de la lesió. I en el segon... en el segon va posar tota la seva qualitat en ficar la pilota a l’escaire esquerre de Germán. A poc que li posi un punt més d’intensitat a l’hora de complir en les tasques defensives podrà discutir-li la titularitat a Ferran Giner.

Miguel Palanca: “Portava temps sense jugar, dues setmanes que el mister ha decidit no posar-me. Físicament no m’he trobat el millor que podia estar, desprès de tant de temps sense jugar és normal. He tingut bones sensacions amb la definició de cara a porteria però no em conformo perquè he perdut moltes pilotes, en els controls no m’he sentit molt agust però bé, jo treballo per millorar cada dia i d’aquest partit hi ha moltes coses que millorar.”

Per últim, esmentar el partidàs que va completar el central Iago Bouzón en el seu primer partit amb la samarreta grana desprès de deixar enrere els problemes físics que l’havien impedit estar al ritme dels seus companys. L’ex del Còrdova va fer gala de la seva experiència i va complir amb el que demana Vicente Moreno;  impecable en el joc aeri i molt segur a l’hora de donar sortida a la pilota. Se’ns dubte, un recanvi de plenes garanties per Pablo Marí i Xavi Molina.

El Nàstic ha complert amb l’objectiu de classificar-se per la tercera ronda de la Copa del Rei i ara està a només una eliminatòria de poder enfrontar-se a un rival de Primera Divisió que no disputi competició europea. Ara però toca pensar en el partit del proper dissabte al Martínez Valero, on els de Vicente Moreno intentaran prolongar la inèrcia positiva d’aquest inici de temporada. La confiança és màxima.