sábado, 5 de septiembre de 2015

Ai Jean-Luc, ai Jean-Luc!

Jean-Luc desprès de fer el gol
de la victòria
Foto: gimnasticdetarragona.com
Entra dins de l’àrea, rellisca però aconsegueix aguantar l’equilibri sense perdre la pilota. Tira una bicicleta, regateja un defensa, se la toca cap a dins trencant a un altre i xuta al pal curt enganyant per complet a Isaac Becerra. L’obra d’art de Jean-Luc Gbayara que li ha donat al Nàstic la primera victòria de la temporada al Nou Estadi davant un rival d’entitat com és el Girona de Pablo Machín.
Desprès de jugar només cinc partits com a titular durant la passada temporada, enguany suma tres titularitats en el mateix número de partits. Si algú, com a un servidor, s’ha sorprès de la confiança que li està donant Vicente Moreno en aquest inici de campanya, avui haurà marxat del camp totalment convençut de que pot ser un jugador important en el devenir de l’equip en aquesta nova aventura a la Liga Adelante. De moment ja ha sigut determinant en els darrers dos partits, on el Nàstic ha aconseguit dues victòries consecutives que el situen en el segon esgraó de la classificació empatat a punts amb el Numància.

Vicente Moreno: “Li vaig donar –referint-se a Jean-Luc- el que ell va poder estar, igual que la temporada anterior que va tenir problemes físics. Sempre que sabíem que estava en condicions comptaven amb ell. De moment està de nivell físic molt bé. Les molèsties que ha tingut els anys anteriors no les està tenint i així és més fàcil poder comptar en ell i que ell també es trobi en bones condicions per donar el nivell que està donant. Segurament hi ha gent que es sorprèn del nivell que dóna. Nosaltres des de dins sabem el nivell que té i no ens sorprèn.”

El primer enfrontament de la temporada entre equips catalans es preveia com un partit destinat a decidir-se per petits detalls i així ha sigut. Vicente Moreno ha sorprès amb el onze inicial que ha disposat sobre la catifa del Nou Estadi. Tres canvis respecte al partit de Tenerife amb Mousa Bandeh, Fali i Achille Emana en el lloc de Mossa, Sergio Tejera i Rayco respectivament. Es preveia que Manolo Martínez tornès a l’equip titular desprès de complir el partit de sanció, però finalment ha sigut un dels jugadors que s’han quedat fora de la convocatòria per decisió tècnica. Les variants introduïdes pel tècnic valencià no han tallat el ritme que havia demostrat el seu equip en les dues primeres jornades. De fet, els primers 15 minuts han sigut una exhibició absoluta davant un Girona totalment superat per les envestides locals, especialment per la banda dreta on Gerard Valentín i Jean-Luc destrossaven una vegada darrere l’altre a la defensa gironina. La presència d’Emana a la mitja punta ha sigut essencial a l’hora de recuperar pilotes i sortir al contraatac. El camerunès ha sigut el nexe de connexió per enllaçar amb un erràtic Álex López, que ha tingut en les seves botes les dues ocasions més clares de la primera part per estrenar el marcador. Tot i això, la seva participació en el partit ha sigut molt alta, descarregant i baixant al terra totes les pilotes que li arribaven, fins que s’ha vist obligat abandonar el terreny de joc a causa d’un trencament fibril·lar a l’abductor de la cama esquerre que el tindrà un mes i mig fora dels terrenys de joc.

També aniran per a llarg les molèsties físiques de Gerard Valentín. El lateral de la Garrotxa ha patit una lesió als isquiotibials de la cama dreta només arrancar el segon temps i ha tingut que ser substituït per Xisco Campos, que tornava a la categoria de plata desprès de tres anys al pou de Segona B. A partir d’aquest moment, la figura de Jean-Luc tornava aparèixer sobre la gespa amb dues assistències màgiques que Ferran Giner no ha encertat a convertir. En la següent arribada, l’ivorià aconseguia marcar el 1-0 amb el que finalment es tancaria el partit. Gran part de culpa de que el marcador no patis cap canvi l’ha tingut Manolo Reina. El malagueny ha evitat el gol de l’empat en dues ocasions molt similars en les que s’ha tingut que lluir per aturar les rematades de cap de Javi Álamo i Jaime Mata. La bona gestió defensiva de tot el conjunt ha acabat d’assegurar la primera victòria a casa davant una afició que es frega als ulls amb el bon joc i els bons resultats que està veien del seu equip. Dimecres segon capítol de la pel·lícula al torneig del KO.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario