lunes, 21 de septiembre de 2015

Quan patir és lo normal

Els jugadors celeben
el gol de Marcos
Foto: https://www.flickr.com/photos/nastictarragona/
No m’agrada patir tant per veure una victòria. Doncs noi, això aquí és el pa de cada dia, no hi ha cap partit en el que puguis estar tranquil. Aquí a Tarragona ens agrada patir. Una de les primeres coses que hem van dir quan vaig descobrir el Nàstic i els seus encants va ser aquesta, que no esperés cap partit còmode en el que poder veure tranquil·lament, sense cap mena de preocupació, un encontre d’aquest equip.
No és que no li donés credibilitat a la persona que m’ho va dir perquè al futbol el més habitual és que si no ets un gran club acabis patint moltes vegades, però el cert és que amb el Nàstic la cosa s’accentua. Passava les darreres temporades abans de baixar als inferns i ara també, la diferència és que la sort per fi somriu al club. Si abans tot sortia malament, des de la arribada de Vicente Moreno les coses han canviat. L’actitud i la mentalitat dels jugadors els permet aixecar-se immediatament desprès d’una derrota, els permet treure un bon resultat en els partits més soferts i ara, de moment, els permet tindré un 20% de la permanència a la butxaca al sumar 10 dels 15 punts que s’han jugat. Patir en excés es pot fer molt complicat, però quan les coses surten be tot és més dolç.

Vicente Moreno: “És el normal patir en els partits de futbol, sobretot quan no deixes abans solucionat el partit. El cert és que a última hora ho passes dificultats perquè quan tens que defensar un resultat inconscientment te’n vas cap el darrere i l’equip contrari va cap endavant amb tot lo que té. Però crec que en el còmput global del partit, per ocasions clares, hem merescut guanyar”.

El Nàstic va brindar-li el millor homenatge possible a Santa Tecla amb una treballada victòria davant del RCD Mallorca del Chapi Ferrer, un dels equips més importants que passaran pel Nou Estadi al llarg de la temporada per història i per la seva magnitud. Els de Vicente Moreno  necessitaven donar una bona imatge davant els 6.020 aficionats que es van donar cita al coliseu grana per fer oblidar la derrota patida a Elx la passada jornada. Des de el primer minut es va poder veure un equip totalment predisposat a arreglar el desastre del Martínez Valero mostrant un canvi d’actitud més propi al de les tres primeres jornades. En aquest sentit, l’entrada de Iago Bouzón, Sergio Tejera i Rayco en l’onze titular, sobretot la dels dos primers, va  ser absolutament positiva. El central de Redondela es va mostrar molt segur a l’eix de la defensa i va tindré dues intervencions vitals en els darrers minuts del partit on el Mallorca va tancar al Nàstic en el seu propi camp en busca del gol de l’empat. Per la seva part, el migcampista barceloní va imposar la seva qualitat al centre del camp per donar sentit al joc grana. L’ex de l’Alabès està aconseguint canviar l’opinió que es tenia d’ell desprès de les dues primeres jornades, on les seves aparicions van tindre molta més estopa que futbol. La parròquia grana li va brindar una tancada ovació quan Vicente Moreno va substituir-lo per dotar al centre del camp de més múscul amb Gal Arael.

Achille Emana i Jean-Luc van ser els dos jugadors més entonats del conjunt grana. Mentre el primer feia valer el seu portentós físic, al segon se li queia la qualitat per les butxaques sempre que rebia la pilota, en moltes ocasions procedent del guant dret d’un David Rocha que va firmar el seu millor partit en el que portem de campanya. Els seus socis en la línea d’atac no van poder aprofitar les seves aparicions per crear perill a la porteria de Wellenreuther. Tampoc ho va aconseguir el Mallorca tot i el partidàs que es va marcar Rolando Bianchi movent-se per tota la zona de tres quarts. El davanter italià no parava de buscar espais per rebre la pilota i per jugar-la de primeres amb els seus companys, portant de polleguera a la defensa local. La seva actuació, així com la de tot el conjunt del Mallorca, no va obtenir la recompensa merescuda ja que es van topar amb un Nàstic molt sòlid en defensa i amb un Manolo Reina absolutament segur de si mateix en totes les ocasions del quadre visitant. El segon gol de la temporada de Marcos Jiménez De la Espada a les acaballes del primer temps va decantar la balança a favor d’un Nàstic que va tornar a guanyar i que va deixar satisfeta a una afició que va esperonar als seus jugadors en els minuts més complicats del partit.

No va ser una exhibició com el dia de l’Albacete o el dia del Girona, cert, però el Nàstic es va valer de la seva versió més efectiva per deixar els tres punts a Tarragona. El Mallorca va merèixer un resultat millor, o si més no, no va merèixer marxar amb una derrota desprès de realitzar un partit molt complet, ple d’anades i tornades, i uns minuts finals amb infinitat d’arribades a l’àrea de Manolo Reina, però com ja hem dit al principi d’aquest text aquest equip està fet d’un altre pasta. Propera parada, Valladolid.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario