martes, 8 de septiembre de 2015

Segon assalt

Mousa en una acció del
partit de diumenge
Foto: gimnasticdetarragona.com
En poc o res s’assemblarà el partit de demà amb el de diumenge passat, on el Nàstic va sumar la primera victòria de la temporada al Nou Estadi gràcies a la obra d’art que es va inventar Jean-Luc. L’escenari serà el mateix, però els protagonistes seran diferents.
Tant Vicente Moreno com Pablo Machín optaran per donar l’alternativa als jugadors que menys minuts han jugat en aquest inici de temporada amb la intenció de que vagin sumant minuts per tal de tindre’ls en la millor forma possible de cara a la competició domèstica, on de ben segur que faran falta per poder competir al 100% en el que queda de temporada, que és moltíssim. A banda d’això, els onze jugadors que demà surtin sobre la gespa del coliseu grana tindran l’obligació de guanyar per assegurar-se més minuts i més oportunitats per guanyar-se la confiança de l’entrenador i per complir amb els desitjos de l’afició, que somia en poder enfrontar-se amb un equip de Primera Divisió sense deixar de banda que l’enfrontament amb un equip de la màxima categoria estatal suposaria un premi econòmic important per l’entitat.

Vicente Moreno: “A mi particularment em sembla una competició molt atractiva. A nosaltres ens agradaria passar l’eliminatòria perquè el fet de no tindre que jugar una anterior et fa estar més a prop de poder enfrontar-te a un rival de superior categoria, que per al club és interessant a nivell econòmic i per els mateixos jugadors també és bonic. Tenim l’experiència de fa dues temporades al camp del València. Això pels jugadors i pel club sempre és important.

L’últim precedent dels dos equips en el torneig del KO data del 2 de Setembre del 2009, quan el Nàstic dirigit per César Ferrando queia per 1-0 a Montilivi. En l’edició anterior, els gironins també van aconseguir la classificació en un partit que es va disputar a Tarragona i que va finalitzar amb el resultat de 0-2. Per tant, el conjunt grana  buscarà trencar aquesta mala ratxa contra el Girona a la Copa del Rei, una competició que ha de servir de motivació tant per als jugadors com per a l’afició. Tal i com apuntava David Rocha poc desprès de finalitzar el partit de lliga del passat diumenge, el de demà serà un partit molt semblant en quant a la idea de joc que utilitzin els dos entrenadors. Pel que fa Vicente Moreno, podria plantejar el match amb la següent alineació: Tomeu Nadal; Jordi Calavera, Xisco Campos, Iago Bouzón, Mousa; Gal Arael, Sergio Tejera; Miguel Palanca, Rayco, Xisco Hernández; José Naranjo.

David Rocha: “És una competició totalment diferent. No hi ha punts en joc i sabem que és una eliminatòria a partit únic que tenim la sort de jugar-la a casa on ens hem mostrat molt forts. Hi ha 90 minuts per endavant però poden ser 120. L’esquema i el plantejament del joc serà semblant perquè som dos rivals que ens coneixem perfectament, però si que és cert que no hi ha punts pel mig i això fa plantejar-lo d’una manera diferent perquè hi ha temps de sobres per si es comet un error el fet d’empatar et dóna 30 minuts més. Pels jugadors que estem sobre el camp és un altre oportunitat d’il·lusionar.” 

Com dèiem en el primer paràgraf, els jugadors menys habituals fins ara tindran l’opció de fer canviar l’opinió del tècnic valencià. En la porteria, Tomeu Nadal té molt complicat treure-li el lloc a Manolo Reina, però si és cert que voldrà refer-se de la negativa actuació que va tindre en el partit de pretemporada davant el Saragossa. Per a jugadors com Xisco Campos, que ja va jugar l’altre dia, Iago Bouzón o Xisco Hernández, el partit els hi servirà per comprovar el seu estat físic desprès de superar les respectives lesions que no els han permès debutar encara a dia d’avui. Pel que fa Gal Arael, Miguel Palanca i José Naranjo, són jugadors que necessiten tindre una destacada actuació per poder començar a tindre l’alternativa en lliga, on el català ha sigut l’únic que ha debutat  amb només 21 minuts en la segona part davant l’Albacete. Els que no estaran a disposició de Vicente Moreno seran Xisco Muñoz (lesió fibril·lar a l’adductor mitjà de la cama esquerre), Álex López (lesió fibril·lar a l’adductor llarg de la cama dreta) i Gerard Valentín (lesió fibril·lar a l’isquiotibial de la cuixa dreta). El davanter balear estarà dos setmanes de baixa, mentre que l’ex del València Mestalla estarà un mes fora dels terrenys de joc. En el cas del lateral de la Garrotxa, la seva absència s’allargarà entre sis i vuit setmanes.

Josep Maria Andreu: “A nosaltres ens interessa molt passar l’eliminatòria perquè la Copa del Rei és bonica i ens agradaria passar, però també hem de ser conscients que dissabte a la tarda tenim un partit al camp de l’Elx i bé, segur que hi haurà molts canvis. El que si està clar és que els jugadors que surtin tenen que demostrar que són vàlids per la nostra plantilla. Són jugadors que fins ara no han sigut habituals en l’alineació i tenen que demostrar. Jo confio plenament en tots els jugadors que surtin dimecres al camp”.


Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario