viernes, 18 de septiembre de 2015

Capacitat de reacció

Xisco Campos en partit
de pretemporada
Foto: ttps://www.flickr.com/photos/nastictarragona/
Deia Xisco Campos en una entrevista a TarragonaRàdio que “la temporada passada vam tenir partits “tontos” on no vam estar bé i sempre hem reaccionat”. Raó no li falta. Si fem memòria, immediatament desprès de la derrota davant el Sant Andreu en la primera jornada de lliga, el Nàstic va sumar sis partits sense conèixer la derrota amb quatre victòries (Hospitalet, Atlètic Balears, Alcoyano i València Mestalla) i dos empats (Badalona i Hèrcules).
Tot seguit va caure per la mínima al Camp d’Esports de Lleida, un resultat del que es va recuperar amb dues victòries seguides davant l’Olot i el Reus Deportiu en el que era el primer derbi de la temporada. És cert que en els següents partits es van donar un parell de mals resultats contra l’Espanyol B i l’Huracán de València, però precisament la derrota a Torrent va servir per fer reaccionar als homes de Vicente Moreno amb una ratxa de nou partits sense perdre i  amb una exhibició orgàsmica al Rico Pérez (0-3). Una derrota a Alcoi en la 26ª jornada amenaçava en tornar a encendre les alarmes perquè tot seguit tocava rebre al Lleida Esportiu al Nou Estadi. Els grana es van encarregar de demostrar que la derrota a El Coallo va ser només un accident i amb la victòria davant el conjunt de la terra ferma van iniciar una última dinàmica de bons resultats que els va portar a ser campions de grup. Ara, toca demostrar una vegada més el caràcter i l’enteresa que té aquest grup de futbolistes per deixar enrere l’ensopegada al Martínez Valero. Per arguments no serà.

Vicente Moreno: “Tinc la sort de tindre uns jugadors que estan extra motivats sempre, sigui quina sigui la circumstància. És una plantilla que podem dir que un dia han estat més encertats o menys encertats, però sempre et corren, sempre et treballen i sempre tenen la màxima exigència en el partit però a vegades les coses surten o no surten. De fet, si anem als números referents a quant es va córrer el passat dissabte, es va córrer algú més del que normalment correm.”

Possibles canvis

Tot i que Vicente Moreno ha assegurat que no farà canvis en funció de la derrota davant l’Elx, el més probable és que diumenge veiem algunes variacions respecte a l’equip que va sortir d’inici al Martínez Valero. No parlem d’una revolució, sinó de dos o tres canvis que li donin a l’equip l’esperit competitiu de les primeres jornades.

Vicente Moreno: “Sempre hi ha possibilitats de canvi, però no aquesta setmana per haver perdut. Les setmanes anteriors els resultats havien sigut bons i han hagut canvis en Copa, inclús en algun partit de lliga. Al final hem de ser intel·ligents, o al menys intentar ser-ho, intentar aprofitar les característiques que tenim en cada un dels jugadors, veure al rival que tenim davant, com podem fer-li mal i en funció de tot això fem una alineació.”

Amb Manolo Reina ocupant la porteria, en la línea defensiva les novetats podrien estar al lateral esquerre amb Mossa recuperant la seva plaça de titular i en l’eix de la defensa, on Iago Bouzón compta amb moltes possibilitats de fer el seu debut en lliga desprès de l’exhibició defensiva que va realitzar en el partit de Copa del Rei davant el Girona. Al mig del camp, el caràcter demostrat per Sergio Tejera en la més de mitja hora que va disputar el passat dissabte, li pot obrir les portes de la titularitat. Amb ell, l’equip guanyaria més de toc i més clarividència a l’hora de fer les transicions ofensives tot i que perdria múscul al mig del camp. Per últim, Achille Emana podria deixar el seu lloc a Rayco García, suplent en els darrers dos partits de lliga, per obtenir més velocitat en els contracops. El camerunès va firmar davant el conjunt il·licità la seva actuació més discreta des de la seva arribada a Tarragona i Vicente Moreno podria utilitzar-lo com a revulsiu en el segon temps. Ferran Giner, Jean-Luc i Marcos De la Espada són, a priori, fixos en l’onze. Per contra, el tècnic valencià encara compta amb les absències de Gerard Valentín, Xisco Muñoz i Álex López.

Accent balear a Tarragona

Hi ha un nexe d’unió molt fort entre Nàstic i Mallorca a causa de la quantitat de jugadors nascuts a les Illes Balears que es troben en l’actual plantilla del club tarragoní. Fins un total de cinc jugadors són fills de la terra de les ensaïmades: Tomeu Nadal (Manacor), Xisco Campos (Benissalem), Marcos De la Espada (Pollença), Xisco Hernández i Xisco Muñoz (Palma de Mallorca). No deixa de ser curiós que el Nàstic tingui el mateix número de jugadors balears que l’entitat de Son Moix, fet que deixa entreveure la situació per la qual travessa l’equip de Ulz Classen, màxim accionista del club. A més a més, Pablo Marí i Sergio Tejera són dos futbolistes que tot i néixer a València i Barcelona respectivament,  es van formar a la pedrera d’un Mallorca que els va permetre debutar a Primera Divisió.

Marcos: “Mai he jugat contra ells –Mallorca-, sempre ha estat contra el filial i tenim moltes ganes. Al igual que jo, els tres Xiscos, Tomeu Nadal, Sergio Tejera i Pablo Marí. Serà especial tot i que jugarem contra jugadors que la majoria no són mallorquins. M’agradaria jugar contra ex coneguts, ex companys [..]. Però bé, amb  ganes de jugar i de fer-ho bé.” 

Un rival exigit

Arriba a Tarragona un Mallorca que es vol estrenar fora de casa desprès d’un inici de campanya irregular amb una victòria, dues derrotes i un empat, aquest últim en la darrere jornada contra el Numància. El punt obtingut davant el conjunt sorià és el que volen fer bo els homes del Chapi Ferrer, els quals s’han vist superats per l’Alcorcón i el Bilbao Athletic en els dos primers compromisos a domicili. El seu objectiu doncs és el d’evitar una nova ensopegada lluny del Iberoestar Estadi, on l’exigència de l’afició per obtenir bons resultats pesa en excés perquè en l’any del centenari l’únic que s’espera del Mallorca és que torni a Primera Divisió.

Joan Oriol: “Fora de casa se’ns ha vist una mancança. No hem sigut messa sòlids defensivament, hem creat poques arribades [...] A casa si es veritat que estem sent més sòlids paro bé, encara ens falten moltes coses; automatismes de davant, més mobilitat, crear moltes mes ocasions i fora de casa ser mes sòlids defensivament. Poc a poc ho estem entrenant, estem agafant els conceptes i crec que s’ha de veure una millor versió del Mallorca.”

L’equip balear és bastant similar al Nàstic de Vicente Moreno. Tot i la derrota ja mencionada davant el filial de l’Athletic Club de Bilbao per 3-1, contra el Numància es va poder veure un Mallorca molt més conjuntat a l’hora de defensar amb les dues línies ben juntes i els dos davanters treballant al servei de l’equip. És cert que ofensivament no va firmar un gran partit, doncs en cap moment va inquietar la porteria de Munir tot i l’empeny que hi van posar Michael Pereira i Brandon Thomas, però com se sol dir, la casa s’ha de començar a construir pels ciments i és aquí on el jove porter alemany Timon Wellenreuther  -cedit pel Schalke 04- està començant a demostrar perquè està considerat com un dels arquers amb és projecció futbol germànic. Davant el conjunt sorià va fer gala de la seva valentia en el joc aeri i els seus bons reflexos, i això dóna molta seguretat a la línea de quatre que actua per davant seu. No obstant, el central argentí Lucas Aveldaño acostuma a no elegir la millor opció a l’hora de donar sortida a la pilota. Si el Nàstic és capaç de recuperar la pressió mostrada en les tres primeres jornades, disposarà de més d’un contraatac per aprofitar la velocitat dels Rayco, Jean-Luc, Giner, etc. Pel contrari, Michael Pereira és la principal amenaça del conjunt dirigit per Chapi Ferrer. La seva condició d’ambidextre el fa ser un jugador totalment imprevisible, capaç de jugar per les dues bandes i de posar centres enverinats per als davanters. Tant ell com Héctor Yuste i Manuel Arana busquen enviar pilotes a l’espai als atacants aprofitant la seva intel·ligència per moure’s entre línies. En aquest aspecte, Brandon Thomas és una sensible baixa per al conunt mallorquí. L'atacant format a les categories inferiors del club pateix certes molèsties a un genoll i finalment s'ha quedat fora de la convocatòria. Javier Acuña i Rolando Bianchi, que ja està a disposició del seu entrenador desprès de complir sanció, es disputaran una plaça per acompanyar a Ferran Coromines en la punta d'atac. 

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario