viernes, 25 de septiembre de 2015

Un repte majúscul

Nuevo José Zorrilla

La última vegada que el Nàstic va visitar el Nuevo José Zorrilla va encaixar un contundent 4-0. Casi sis mesos abans, ja havia encaixat un escandalós 6-0 en un partit de Copa del Rei. En l’antepenúltima visita va caure per la mínima, idèntic resultat al del partit que els va enfrontar en l’anterior ocasió.
De fet, ens hem de remuntar fins la temporada 2005/06 –si, la de l’ascens- per  trobar la última victòria grana al camp del Real Valladolid amb gols de Irurzun i Carlos Merino davant un equip dirigit per Marcos Alonso i en el que es trobaven jugadors de la talla de Víctor Manuel, Joseba Llorente, Aritz Aduriz o l’ex del Nàstic Albano Bizzarri. Aquell és a dia d’avui l’únic precedent positiu dels tarragonins a terres val·lisoletanes, doncs dels onze partits que han disputat tots dos equips a Pucela els visitants han sumat sis derrotes, tres empats i una sola victòria. És més, si ens fixem en els darrers quatre enfrontaments veiem que el quadre de Tarragona ha encaixat 12 gols i no n’ha marcat cap. Se’ns dubte els precedents no són gens favorables, però els de Vicente Moreno volen aprofitar la inèrcia positiva d’aquest principi de temporada per guanyar el segon partit fora de casa i firmar, valga la redundància, el segon millor inici en la història del club a Segona Divisió.

Vicente Moreno: “No em preocupa massa lo fet amb anterioritat. No serveix per a res, ni per a bé ni per a mal. És un partit diferent, jugadors diferents, entrenadors diferents i seran els mèrits que fem uns i altres el que determinaran en quin costat cau el partit.”

La victòria davant el Mallorca va fer tornar la tranquil·litat al Nou Estadi desprès de la mala imatge que va donar l’equip en el seu últim partit fora de casa, fet que no volen repetir davant el Valladolid. Els jugadors saben de les dificultats que presentarà aquest escenari i tot i això només tenen al cap la idea d’emportar-se els tres punts cap a casa tal i com va declarar Vicente Moreno en la roda de premsa prèvia a l’encontre. El tècnic valencià comptarà per tercer partit consecutiu amb les baixes de Gerard Valentín, Xisco Muñoz i Álex López, aquets dos últims en la recta final de la seva recuperació. En quant als canvis que pugui fer en l’onze inicial, poca cosa veurem diferent al partit contra el Mallorca. L’acompanyant de David Rocha i la posició d’extrem esquerra són els únics interrogants de cara al partit que es disputarà diumenge a partir de les 17:00 de la tarda al Nuevo José Zorrilla.

Vicente Moreno: “És bona senyal que tots ens estranyem quan l’equip perd o dóna una mala imatge. Això és símptoma de que contínuament l’equip fa les coses bé. Seria bonic poder mantindre aquesta exigència perquè significarà que estem en camí fent coses importants.”

Indignació arbitral

A Pucela no estan gaire contents amb les últimes actuacions arbitrals que han rebut sobretot en els darrers dos partits que han disputat a domicili davant la Ponferradina i el Numància. Contra els primers, el defensa central Juanpe va ser expulsat per doble targeta groga quan només es portaven 22 minuts de joc, mentre que en l’enfrontament davant el conjunt sorià van ser dos els jugadors que van tindre que abandonar el terreny de joc abans d’hora: Juan Villar amb dues targetes grogues i Samuel Llorca amb vermella directa al cometre un penal que a posteriori va significar el 2-2 final i que va deslligar les fúries del director esportiu Braulio Vázquez a la zona mixta de Los Pajaritos.

El mal rendiment del Valladolid fora de casa contrasta amb els bons resultats que està obtenint com a local, on ha sumat sis punts de sis possibles superant a l’Alcorcón (2-0) i al Bilbao Athletic (1-0). El seu entrenador, Gaizka Garitano, és conscient de que si vol portar al Valladolid a Primera Divisió primer ha d’aconseguir que el José Zorrilla sigui un fortí per fer bo tot el que aconsegueixi sumar fora de casa tal i com va fer amb l’Eibar ara fa dues temporades. Precisament, la seva trajectòria amb el conjunt d’Ipurua li ha valgut per ocupar la banqueta val·lisoletana desprès de que Rubi no aconseguís retornar a l’equip castellà a la màxima categoria. El tècnic basc compta amb un planter ple d’experiència amb Álvaro Rubio i Óscar González com a màxims estendards d’un equip en el que podem trobar a altres clàssics del futbol estatal com Javi Chica, David Timor, Alejandro Alfaro o Manu del Moral. No obstant, al igual que el Nàstic, el Valladolid també compta amb una sèrie de joves jugadors que li han de donar l’equilibri necessari per aconseguir la seva fita. Jugadors com Kepa Arrizabalaga –porter, Mario Hermoso, Johan Mojica, Ángel García, Caye Quintana, Diego Rubio o Erick Moreno  han de posar la seva projecció i el seu talent al servei de l’equip, especialment aquets dos últims que provenen del futbol portuguès i que arriben cedits pel Sporting CP i el SC Braga respectivament.  

Ni el rival ni l’escenari són els més ideals per seguir fent història, però els jugadors del Nàstic tenen molt clar que per oblidar definitivament la derrota patida a Elx és imprescindible fer un bon partit per intentar emportar-se els tres punts cap a Tarragona o si més no per fer suar de valent al Valladolid en el seu propi camp. Si els de Vicente Moreno saben jugar les seves cartes és molt probable que puguin treure profit d’un clima que es preveu un tant crispat contra la tauleta arbitral.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit 

No hay comentarios:

Publicar un comentario