viernes, 11 de septiembre de 2015

Les estadístiques estan per trencar-les

Estadi Martínez Valero

Quan encara no hem paït la classificació a la tercera ronda de la Copa del Rei arriba la quarta jornada del campionat de lliga.  Els tarragonins, per tant, han de canviar el chip de la competició per seguir invictes en aquest inici espectacular de temporada que estan firmant i que de moment els hi dóna l’oportunitat d’afrontar la segona visita del curs des de la privilegiada segona posició amb la que somien els 22 equips de la categoria.
Mantenir-se en la zona noble de la taula classificatòria passa per assaltar el Martínez Valero, un camp on el Nàstic mai ha guanyat. Les xifres són demolidores: 17 enfrontaments amb 4 empats, 13 derrotes i cap victòria. Enguany sembla el moment més propici per trencar amb la història, perquè si algú pot aconseguir-ho és el Nàstic de Vicente Moreno.

Vicente Moreno: “Sempre tens molt a guanyar i molt a perdre Sempre que sortim a un terreny de joc hi ha coses en joc en les circumstàncies que siguin. Ara mateix estem en una bona situació a la classificació, que crec que és anecdòtica perquè això acaba de començar, però ho volem mantindre, i si ho volem mantindre no hi ha altre que treure bons resultats.  Per contra, tampoc estem tant lluny de les últimes posicions. Per tant, si perds també tens molt a perdre. Si veiem tot el que podem perdre i tot el que podem guanyar, intentarem portar els tres punts a Tarragona.”

Pràcticament no hi haurà desgast entre els homes d’un Vicente Moreno que tornarà a disposar de l’onze de gala, amb permís dels lesionats Gerard Valentín i Álex López, als qui substituiran amb gairebé tota seguretat Xisco Campos i Marcos Jiménez De la Espada respectivament. Xisco Muñoz, que encara no ha debutat amb la samarreta gana a Segona Divisó, també forma part de les baixes amb les que compta l’entrenador de Masanasa

El seu homòleg a la banqueta local, el mític Rubén el “Pippo” Baraja, també tornarà alinear als ses millors homes desprès de donar l’alternativa als menys habituals en el partit de Copa davant l’Almeria, que al igual que el Nàstic-Girona va necessitar de la pròrroga i dels penals per definir el vencedor. L’equip andalús estarà al sorteig.  

La gran atracció del partit i per tant, la millor carta del Nàstic per aconseguir el triomf, serà l’ivorià Jean-Luc, el pichichi de l’equip amb dos gols, dos gols que han significat sis dels set punts que suma el quadre tarragoní a la classificació. Els problemes físics que arrastrava des de la seva arribada al club han desaparegut i això és el que l’ha permès arrancar la temporada com un tir. L’exhibició contra el Girona el confirma com una de les revelacions de la Liga Adelante. La lesió de Gerard Valentín trenca l’associació il·limitada que formaven els dos en la banda dreta del Nou Estadi. No obstant, Xisco Campos ja s’ha destapat (si no ho estava) com un soci de garanties amb l’assistència que li va brindar el passat dissabte per anotar el golarro que sentenciava a l’equip de Pablo Machín.

Evidentment, que el Nàstic s’emporti els tres punts cap a Tarragona no depèn exclusivament de la seva presència. La consolidada parella que han format Pablo Marí i Xavi Molina en l’eix de la defensa, més el treball defensiu que aporten els migcampistes, és el pilar principal en el que es sosté el conjunt grana. Si això és compleix, només cal esperar que David Rocha estigui al mateix nivell que va demostrar en els minuts que va tindré en el partit de Copa desprès del inici un tant irregular que ha tingut i que per altre banda és totalment comprensible amb el canvi de categoria.  

A darrere hora

Per mèrits esportius, l’Elx hauria d’estar a Primera Divisió. De la mà de Fran Escribà, actual entrenador del Getafe, el conjunt il·licità va aconseguir mantenir-se a l’elit per segona temporada consecutiva, però la pèssima gestió dels seus dirigents l’ha portat a un descens administratiu que per poc no el fa caure al pou de la Segona B. Amb la incògnita de saber en quina categoria competiria, la direcció esportiva va tindre que treballar a marxes forçades per tancar una plantilla que pogués competir a Segona Divisió. Els últims dies de mercat van ser frenètics a les oficines del Martínez Valero, tot i que finalment Rubén Baraja ha pogut comptar amb un bon equipet per intentar fer una bona temporada. El tema és que el fet de no tenir tancada la confecció de la plantilla fins l’últim dia fa que l’Elx encara estigui de pretemporada tal i com va reconèixer fa uns dies el propi entrenador val·lisoletà.

Vicente Moreno: “Jo a l’Elx, mirant la plantilla que té, no em sembla mai bon moment per agafar-los. Pot semblar que tinguin menys temps de preparació per tots els problemes que han tingut al voltant d’ells, però és un equip que hem estudiat i que en les darreres tres setmanes ha tingut una evolució abismal. Han trobat el que buscaven. Tenen les idees clares, tenen lo principal que són jugadors de molta qualitat i tenen un entrenador que és molt bo.”

Tot i la quantitat de problemes que ha tingut en els últims mesos, l’Elx ha arrancat la temporada de manera satisfactòria sumant quatre dels nous punts que s’han disputat amb una derrota (SD Ponferradina 2-1), una victòria (1-0 Bilbao Athletic) i un empat (0-0 Numància). El Pippo Baraja vol dotar al seu conjunt d’una solidesa defensiva que li asseguri encaixar pocs gols, d’aquí als marcadors que ha firmat fins ara. Desprès, la qualitat d’homes com Nono, Javier Espinosa, Álex Moreno o Sergio León ha de decantar la balança del seu costat, tot i que de moment encara no han fet acte de presència. Esperem que no apareguin demà.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario