miércoles, 23 de septiembre de 2015

Una tarda primaveral qualsevol

Cristian Lobato en la seva
etapa al Barça B

31 de Març del 2012. El Nàstic rep en la 32ª de lliga al Barça B de Marc Bartra, Rafinha, Sergi Roberto i companyia en un partit clau per les aspiracions de permanència del conjunt llavors dirigit per Jorge D’Alessandro.
Els grana venen de guanyar dos encontres consecutius a domicili (Cartagena i Hèrcules) i un triomf els permet sortir del descens amb tot lo que això comporta per un equip que ocupa el fanalet vermell de la classificació. Els tarragonins realitzen el millor partit que es podia fer davant un equip absolutament dominador de la pilota com era el segon equip del FC Barcelona. Tot i això, els de Eusebio Sacristán no arriben amb massa perill a la porteria defensada per Rubén Pérez a causa de la teranyina defensiva que ha disposat el tècnic local, una teranyina que Cristian Lobato si és capaç de perforar al rematar un centre de Rodri des de la banda esquerre. A la segona part el Nàstic aconsegueix empatar per mitjà d’una pena màxima executada per Fernando Morán, però l’empat no serveix de res per a un equip que amb el repartiment de punts deixa escapar la seva millor oportunitat de sortir de la zona baixa de la taula classificatòria, un fet que ja no va poder remeiar en les deu jornades que restaven pel final del campionat regular i que conseqüentment li va suposar el descens als inferns de la Segona B.  El jugador que aquella tarda va estrenar el marcador del Nou Estadi arriba a Tarragona amb l’objectiu de recuperar-se de la seva lesió a la ròtula del genoll esquerre per posteriorment convèncer a Vicente Moreno de que els seus problemes físics no han acabat amb el gran jugador que és. Els camins de Cristian Lobato i el Nàstic es tornen a creuar.

Tot i que va donar els seus primers passos a l’escola del FC Barcelona, a l’edat d’aleví va entrar al CE Hospitalet. Desprès de diversos anys formant-se a les categories inferiors del conjunt riberenc, va debutar amb el primer equip a Segona B en la temporada 2007/08. Durant les següents tres temporades es va consolidar com un dels jugadors més importants pels diferents entrenadors que van passar per la Feixa Llarga jugant un total de 84 partits. Al Juny del 2011 va finalitzar el seu contracte amb l’Hospitalet i va tornar al club blaugrana firmant per dues temporades en les que jugaria sota les ordres de Eusebio Sacristán al Barça B. Aquell mateix estiu, Josep Guardiola el va convocar per fer la pretemporada amb el primer equip i va arribar a jugar en un amistós davant el HNK Hajduk Split. Se’ns dubte, a Can Barça tenien moltes esperances dipositades en ell.

En la primera temporada ja va disputar una xifra important de partits, tot i que els seus números eren bastant millorables tenint en compte que en els 31 encontres que va disputar tan sols va marcar 1 gol. No obstant, el tècnic de La Seca va seguir confiant en ell per ocupar la banda dreta de l’atac, i va respondre. En la segona i última campanya al filial barcelonista, el jugador nascut a Esparraguera va firmar una notable campanya amb 7 gols –alguns de bella factura com el que va marcar al Madrigal- i 6 assistències. No obstant això, una lesió al genoll que l’impedia jugar dos partits consecutius va fer que el club no renovés el seu contracte al finalitzar la temporada, tot i que ell ja tenia un precontracte signat amb el Saragossa des del mes de Gener. El club aragonès però, no va donar llum verda al seu fitxatge perquè no va ser capaç de superar la revisió mèdica a causa de la mateixa lesió que l’havia fet abandonar el Mini Estadi. L’assumpte encara porta cua als tribunals de Saragossa.

Desprès d’estar uns mesos sense equip mentre es recuperava dels seus problemes físics, Lobato es va incorporar a l’Atlètic Osasuna en el mercat hivernal del 2014 per intentar ajudar al conjunt navarrès a aconseguir la permanència, un objectiu que no va poder complir. Al finalitzar la seva vinculació amb l’entitat rojilla, va decidir passar pel quiròfan per solucionar els seus problemes de genoll. La intervenció el va tindre set mesos allunyat dels terrenys de joc però desprès d’estar entrenant amb l’Hospitalet de Kiko Ramírez, l’Asteras Tripolis de la Superliga grega li va donar la oportunitat de tornar al futbol professional el passat mes de Març. No obstant, el jugador català va tornar a sentir molèsties en el seu genoll esquerre i va decidir tornar a Espanya per sotmetre’s a una segona operació quirúrgica per tal de superar d’una vegada per totes la luxació que pateix a la ròtula esquerra i que l’ha impedit triomfar, al menys de moment, a l’elit del futbol.  

Amb aquestes arriba el migcampista català a Tarragona. Realitzarà la darrera fase de la seva recuperació amb el serveis mèdics del Nàstic i un cop hagi deixat enrere la lesió el club, amb Emilio Viqueira al capdavant, haurà de decidir si pot ser un jugador important per al projecte de Vicente Moreno. Per condicions no serà, doncs entre les seves múltiples virtuts hi ha dues que encaixarien a la perfecció amb el manual de joc de l’entrenador valencià; és un jugador molt ràpid i té una facilitat de resolució espectacular ja sigui per assistir desprès de desfer-se de dos marcadors o per finalitzar amb la seva meravellosa esquerra. El temps dirà si el Nou Estadi podrà gaudir del seu futbol.

Highlights Cristian Lobato


Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario