miércoles, 2 de septiembre de 2015

Una oportunitat més que merescuda

Ferran Giner en el debut
davant l'Albacete
Foto: gimnasticdetarragona.com

Dins del planeta futbol sovint trobem molts jugadors que salten al futbol professional amb una edat molt prematura, tot i que en diverses ocasions la seva aparició en l’elit està justificada per la seva qualitat i la seva brillant projecció. Però no tots tenen aquesta sort. Hi han moltíssim jugadors que ens donen la sensació de que han arribat tard a les categories més elevades del nostre futbol, ja sigui per manca de sort o per falta d’oportunitats.
Dins d’aquest grup podem trobar a Ferran Giner –també a David Rocha o Marcos De la Espada-, al qual li ha arribat l’oportunitat de jugar a Segona Divisió amb 26 anys. No és que sigui una edat molt tardana, doncs té tota una carrera per davant, però pel que ha demostrat en les dues primeres jornades de lliga tot fa pensar que podia haver-hi arribat molt abans. Per condicions no serà.

Ferran Giner: “Quan vaig firmar pel Nàstic em va semblar un salt de qualitat en la meva carrera esportiva ja que encara que es trobava a Segona B quan hi estàs aquí et sents professional per tot el que envolta al club. També sabia que tard o d’hora el Nàstic estaria on es mereixia i així ha sigut. I d’aquí cap amunt. El Nàstic pera mi significa molt perquè gràcies a ell he aconseguit el meu somni de ser futbolista professional i el de debutar a la LFP. A més, aquí estic molt a gust. Tarragona és una ciutat increïble i espero poder gaudir molt més d’aquesta terra i d’aquest equip.”

La carrera professional de Ferran Giner va donar un gir de 180º en el moment en el que el Club Gimnàstic es va creuar en el seu camí ara fa tres anys quan militava a un Olímpic de Xàtiva que va quedar-se a un pas de disputar la promoció d’ascens en una temporada històrica per l’entitat valenciana. La direcció esportiva encapçalada per Emilio Viqueira va fixar-se en la seva rapidesa, el seu dribbling i la seva facilitat per veure porteria i li va brindar l’oportunitat de formar part del projecte ambiciós i guanyador que estava formant el club per assolir l’ascens a Segona A. Des del primer dia es va convertir en un jugador important tant per a Santi Castillejo com per a Vicente Moreno gràcies al seu compromís i al seu rigor tàctic en tasques defensives, i ara ha aconseguit mantenir el seu lloc en l’onze inicial tot i l’arribada de jugadors amb molta més experiència en la categoria de plata. A diferència de 2B, aquí trobarà molts més espais per fer mal als rivals amb les seves cavalcades per la lateral de Preferent, on el seu peu esquerre es pot convertir en un arma letal.

El partit que va firmar diumenge en la victòria del Nàstic al Heliodoro Rodríguez López li va servir per entrar en l’onze ideal de la jornada de la Liga Adelante gràcies a la participació fonamental que va tindré en els dos gols que van permetre al quadre tarragoní remuntar el 1-0 del Choco López. Totes dues accions van ser pràcticament idèntiques, dos centres laterals des de la banda esquerre que van evidenciar la debilitat defensiva del conjunt local. Cal posar especial èmfasi en ressaltar la seva posició al flanc esquerre desprès de que Mossa deixés el seu lloc a Marcos Jiménez De la Espada. Per tant, estem parlant de que tot i que el seu lloc natural és el d’extrem, la seva polivalència li permet jugar inclús de lateral amb un rendiment més que notable aportant velocitat i capacitat de desequilibri a l’hora d’encarar rivals, dues característiques que s’ajusten al perfil de carriler que li agrada a Vicente Moreno. Evidentment això es tracta d’una situació puntual que només tornarem a veure en cas de que Mossa i Mousa Bandeh estiguin lesionats o en el cas de que el Nàstic es vegi per darrere en el marcador tal i com ha succeït en les dues primeres jornades davant l’Albacete i el Tenerife.

Ferran Giner: “La veritat és que tenia moltes ganes de debutar a Segona Divisió i sabia que el que no em faltaria mai seria il·lusió i treball, i a partir d’aquí s’anirien succeint les coses. Per ara hem arrancat bé, l’equip manté sempre l’esperit de sacrifici mostrat en les darreres temporades i el bloc que tenim és extraordinari. Som una família  i crec que si juguem com nosaltres sabem, i sempre donant el 100%, aquest equip pot donar moltes alegries.”

En un vestuari sense estrelles com ja es va encarregar de deixar clar David Rocha amb la foto que va pujar a les xarxes social desprès de sumar el primer triomf de la temporada, la figura de Ferran Giner brilla amb llum pròpia. De moment ja suma tres assistències en dos partits, i les tres han sigut completament determinants per obtenir quatre dels sis punts que s’han jugat.  

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario