viernes, 4 de diciembre de 2015

Partit trampa al Nou Estadi

El Nàstic busca el liderat provisiona
Foto: https://www.flickr.com/photos/nastictarragona/
Deixar-se emportar pel que diu la classificació seria el major error que podria cometre el Nàstic en el partit corresponen a la 16ª jornada de la Liga Adelante contra el cuer de la categoria, la UD Almeria. Per sort, el vestuari és conscient de que desprès d’estar tres anys als inferns de la Segona Divisió B cap partit és fàcil, i molt menys davant un equip que porta tres mesos sense guanyar i necessita sumar urgentment de tres en tres per poder anar escalant posicions i aconseguir sortir de les places de descens.
El Nàstic sempre està obligat a guanyar, aquesta és una de les màximes dins del planter, però la posició classificatòria del conjunt andalús no incrementa el volum de obligatorietat que puguin tenir els tarragonins. De fet succeeix tot el contrari. El poder guanyar a un equip de l’entitat de l’Almeria que a més a més de tenir el major pressupost de la categoria compta amb una plantilla i un entrenador de Primera Divisió, suposaria un resultat molt meritori per a un equip que acaba d’aterrar a la divisió de plata. El precedent més recent entre tots dos equips en el duel de Copa disputat ara fa poc més de dos mesos serà l’altre argument que utilitzaran els locals per deixar els tres punts a Tarragona. Els grana poden situar-se com a líders provisionals.

“ | Vicente Moreno: És veritat que no han començat bé, però sé que al final no estaran allà. Tenen un potencial fantàstic i segur que molts equips que es troben ara mateix en la part alta de la classificació voldrien tenir els jugadors que té l’Almeria. És un partit molt difícil i haurem de fer les coses molt bé per poder guanyar, i tot i així serà molt difícil”.

El factor Nou Estadi i la victòria a Anduva han de jugar a favor de l’equip de Vicente Moreno, que té davant de si la possibilitat d’encadenar per primera vegada aquesta temporada un tercer triomf consecutiu que fins i tot el podria situar com a líder provisional de la categoria a expenses d’altres marcadors. El guió del partit ha de ser el que vulgui que sigui el Nàstic com en tots els partits que ha jugat fins ara al coliseu grana, es a dir, atacar la porteria rival mitjançant el control de la pilota i les verticals transicions ofensives liderades per homes com Achille Emana o José Naranjo, que tenen totes les paperetes per tornar a l’onze inicial desprès dels minuts de qualitat que van realitzar contra el Mirandés sortint des de la banqueta. Si el camerunès és de la partida el damnificat hauria de ser Xavi Molina, passant així del 4-3-3 de la darrera jornada a un 4-2-3-1 on el ex jugador del Toulouse actuï per davant de David Rocha y Sergio Tejera. En quant a les baixes, l’entrenador valencià no pot comptar ni amb Gerard Valentín ni amb Fali i probablement tampoc amb Mossa, tot i que en el seu cas la decisió es prendrà demà. Per altra banda, Marcos i Jean-Luc podrien ser les novetats d’una convocatòria en la que sí es troba un Cristian Lobato que només es vestirà de curt si es soluciona el seu problema amb el trànsfert internacional.

“ | Joan Carrillo: Demà no és una final. Els tres punts són molt importants però no és una final. No és si guanyem sortim i anem a complir els objectius, no. I si perdem aquí se ha acabat tot. Estic molt confiat. Jo veig el treball dels jugadors, jo veig la seva progressió i hi ha dades objectives que em donen aquesta confiança. Sé que és un procés, i si haguéssim tinguts situacions més favorables estaríem fora del descens”.

Pel que respecta al rival, la UD Almeria arriba al Nou Estadi amb la necessitat imperiosa d’endur-se cap a casa una victòria que no es dóna des del passat 6 de setembre quan van derrotar a Osasuna en el partit corresponent a la tercera jornada de lliga. Amb Joan Carrillo a la banqueta, el conjunt almerienc ha guanyat en solidesa defensiva i ara rep menys gols que amb el seu antecessor, però tot i així només ha aconseguit deixar la porteria a zero en dues ocasions, ambdues a domicili. Això, unit al fet de que no ha sigut capaç de marcar més d’un gol per partit, l’ha portat a encadenar cinc empats seguits que de poc li serveixen per poder abandonar les posicions de descens. El tècnic català compta amb les baixes confirmades de Casto Espinosa, Carlos Cuéllar, Míchel Macedo, Antonio Puertas y Mohammed Fatau, mentre que recupera a Sebastian Dubarbier i Adrián Marin, que ja van jugar alguns minuts en el partit de Copa del Rei contra el Celta de Vigo (1-3). A la porteria, Julián Cuesta jugarà el seu segon partit com a titular degut a la baixa per lesió de Casto. Curiosament, l’únic duel que ha disputat partint des de l’onze titular va ser el de l’empat contra el Tenerife que li va costar el càrrec a Sergi Barjuan.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario