lunes, 7 de diciembre de 2015

El preu de no tancar els partits

Álex Lópex protesta el gol anul·lat
Foto: https://www.flickr.com/photos/nastictarragona/

Dissabte el Nàstic va ser víctima del conformisme que li donava el 2-1 que reflectia el marcador del Nou Estadi al començament de la segona part. Com succeeix gairebé sempre que el resultat els hi és favorable, els grana rebaixen el grau de pressió sobre el rival i els hi regalen la pilota per poder acabar de ‘matar’ els partits al contraatac.
Fins ara, això no havia tingut conseqüències en quant al resultats ja que excepte els duels davant l’Albacete i l’Alcorcón els tarragonins, com a locals, havien comptat els seus partits per victòries. Però davant l’Almeria el guió va variar així com el final de la pel·lícula, on van perdre dos punts en la recta final del matx amb un gol en pròpia porteria d’un Álex López que va ser més protagonista del que hagués volgut. Els de Vicente Moreno no van ajusticiar al quadre almerienc i al final ho van pagar amb el preu de dos punts que els haguessin col·locat en el tercer esgraó de la classificació.   

“ | Vicente Moreno: Ha marcat avui i ha estat en totes. El problema és que desitgem que estigui només en les que vagin a una porteria. Però ha fet un bon treball, ha marcat i esperem que vagi millorant i agafant confiança”.

El de Segur de Calafell va ser junt amb l’àrbitre Gorka Sagués un dels actors que menys va agradar al 5.897 persones que van assistir al coliseu grana per veure un film en el que s’esperava la tercera victòria consecutiva d’un Nàstic que va demostrar que quan és ambiciós pot guanyar i sotmetre a qualsevol equip de la categoria, a diferència de quan es mostra més reservat i decideix cedir la iniciativa del duel al conjunt visitant. El ex davanter del València Mestalla va estar present en tres de les jugades més importants que van decidir el resultat final d’un partit que per a l’espectador neutral va ser brillant. La seva primera gran intervenció va ser aprofitant el refús d’una falta ben executada per Miguel Palanca que va suposar el 2-1 amb el que el Nàstic es tornava a posar per davant en el marcador desprès de que Lolo Reyes igualés el tant inicial de Jorge Morcillo en pròpia porteria en una jugada on el frenesí dels locals quan juguen a casa va resultar mortal. Sense ell voler-ho, el central valencià va finalitzar una jugada on van intervenir David Rocha –recuperació de pilota-, Miguel Palanca –conducció fins a la frontal del àrea-, Achille Emana –passada de la mort- i Sebastián Dubarbier –desvia l’esfèric cap a Morcillo-. Per desgràcia, la fortuna que havia tingut per marcar el seu segon gol en lliga amb la elàstica nastiquera se li va girar en contra a falta de tres minuts per al final coincidint amb l’entrada d’un jove José Ángel Pozo –cedit pel Manchester City- que va aportar el seu atreviment, la seva verticalitat i la seva qualitat per portar de polleguera a la defensa local. L’Almeria, que ja havia avisat de que el 2-2 estava molt més a prop que el 3-1 primer amb un lliure directe de Edin Hadzic que va obligar a lluir-se a Manolo Reina i desprès amb un xut creuat de Chuli que va marxar fregant el pal dret del porter malagueny, va trobar el premi a l’exercici de fe i de lluita que havia tingut durant tot el partit en un corner on Carlos Cuéllar es va encarregar de que l’esfèric agafes la direcció correcta per a que Álex López rematés cap a la seva pròpia porteria per fer el definitiu 2-2. Una de cal i una d’arena.

El futbol mai saps si serà just o no amb el que més ho ha merescut. Pot ser gaudeixes del domini total absolut de la pilota durant els 90 minuts i en una jugada aïllada et marquen el 0-1 tal i com va passar a Miranda d’Ebro ara fa poc més d’una setmana. Aquesta vegada però la sort del futbol va voler penalitzar el conformisme dels de Vicente Moreno i va premiar l’esforç i l’energia de l’equip dirigit per Joan Carrillo d’una manera molt cruel, cruel perquè a falta de 60 segons per al final del duel el Nàstic va tenir l’oportunitat de deixar els tres punts a Tarragona amb una rematada de Iago Bouzón a la sortida d’un corner que, amb Julián Cuesta ja vençut, significava el gol de la victòria. Però llavors Álex López, que incorria en posició irreglamentària, va voler assegurar-se de que la pilota acabaria al fons de la xarxa i va rematar la jugada provocant que el linier aixequés la banderola per senyalar un fora de joc que va provocar la decepció total i absoluta d’un Nou Estadi que havia explotat amb el que havia de ser el 3-2.

“ | Vicente Moreno: Dóna la sensació d’haver perdut dos punts. Hi ha hagut moments del partit, sobretot quan anàvem 2-1, on donava la sensació que en qualsevol acció de contraatac anàvem a tenir l’opció de rematar el partit. No ho hem fet i quan estàs amb un marcador tant curt sempre hi ha la possibilitat de que passin coses”.

En condicions normals, e inclús tenint en compte la posició classificatòria del rival, sumar un punt davant d’aquest Almeria que ve de jugar a Primera Divisió i que compta amb el major pressupost de la categoria seria un resultat magnífic per a qualsevol equip i més per a un que acaba d’ascendir com el Nàstic. Passa que amb el potencial que han demostrat els de Vicente Moreno quan han jugat al Nou Estadi és casi obligatori demanar-los que no renunciïn a portar la iniciativa del joc i que vagin a buscar un tercer o un quart gol en comptes de donar vida al rival i menys quan aquest és un equip que compta amb el potencial i els jugadores que té el conjunt almerienc. Ara toca fer bo a domicili el punt obtingut a casa contra l’Almeria al camp del Leganés, on no podran jugar ni Mossa ni Achille Emana ja que hauran de complir el partit de sanció per acumulació de targetes. Vicente Moreno tampoc podrà estar a la banqueta ja que el col·legiat el va expulsar per protestar una mà dins de l’àrea visitant en una de les moltes jugades polèmiques d’un partit que havia d’haver acabat amb un Nàstic amb un o dos homes més sobre del terreny de joc.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario