jueves, 31 de diciembre de 2015

Començar l’any amb bon peu

Estadi del Sadar

La victòria davant el Saragossa va posar el colofó a un 2015 que serà recordat com un dels anys més importants en tota la història del Nàstic amb l’ascens del club a Segona Divisió i un inici fantàstic a la categoria de plata on ja ha aconseguit  més de la meitat dels punts que són necessaris per assegurar la permanència. Ara però, el desig de tots els estaments de l’entitat és prolongar la dinàmica positiva de l’equip durant els propers 365 dies que conformen el nou any 2016. El primer pas de tots els que hauran de donar els homes de Vicente Moreno serà en un dels estadis més mítics del futbol estatal com és el del El Sadar, feu d’un Atlético Osasuna que anhela tornar a Primera Divisió amb un equip ple de joves talents formats a la pedrera del Tajonar. L’objectiu de l’equip és el d’acabar la primera volta en posicions de play-off i tot el que sigui puntuar a Pamplona ajudarà a assolir aquesta meta a falta de tres jornades per arribar a l’equador de la temporada.

Achille Emaná, descartat

En la última roda de premsa de Vicente Moreno en aquest “fantàstic” any 2015, prèvia del primer partit del Nàstic al 2016, s’ha confirmat la baixa per lesió d’Achille Emaná. El camerunès no està recuperat de la lesió que va patir en l’últim partit davant el Saragossa i per tant es quedarà a Tarragona junt amb Álex López, jugador al qual ja se li està buscant un relleu com va confirmar el club desprès de confirmar-se els tres mesos de baixa que el tindran apartat dels terrenys de joc. Els noms d’Aníbal Zurdo y Ikechukwu Uche són els que han sonat amb més força en les darreres hores per reforçar a un equip que arriba al Sadar com a 5è classificat a només un punt de l’equip amfitrió i tot el que sigui sumar els permetrà seguir amb gairebé tota probabilitat dins de les places de promoció.

“ | Vicente Moreno: Tenim il·lusió de fer un bon partit en un escenari com es el camp d’Osasuna i la il·lusió de guanyar a un equip que ara mateix va per davant i que si guanyem podríem superar a la classificació, i això sempre es un al·licient més.”

Per afrontar el duel davant Osasuna, Vicente Moreno ha deixat entreveure que Pablo Marí, Iago Bouzón i Sergio Tejera podrien entrar a la convocatòria desprès d’haver entrenat amb la resta dels seus companys en les dues últimes sessions que ha realitzat l’equip abans de viatjar a Pamplona. No obstant, la llista de convocats no es coneixerà fins divendres o fins i tot el mateix dia del partit i s’haurà d’esperar a veure com evolucionen els tres jugadors. En aquest sentit, aquestes dues setmanes de descans han vingut com anell al dit per a que els jugadors que van acabar amb molèsties el partit contra el Saragossa s’hagin pogut recuperar a temps de disputar un dels partits més importants de la temporada no pel que pugui dir la classificació al final de la jornada sinó per l’entitat del rival i de l’escenari on es jugarà el partit corresponent a la 19ª jornada de lliga a la Liga Adelante

A recuperar l’efectivitat de les primeres jornades

L’Osasuna va començar la temporada com un tir, superant inclús les expectatives que s’havien generant durant el mercat estival ja que aquesta temporada el club va decidir apostar per un projecte jove basat en un model de cantera poblant el primer equip de jugadors formats a la pedrera del Tajonar. Que els navarresos estiguessin al capdavant de la classificació desprès de disputar-se les deu primeres jornades de lliga era un fet totalment inesperat per l’entorn de l’entitat, però els números i el bon futbol executat per l’equip d’Enrique Martín no eren fruit de la casualitat. D’aquets primers deu partits van guanyar sis, van empatar dos i van perdre uns altres dos. Els germans Flaño, Mikel Merino, Roberto Torres, Matej Pučko i l’incombustible Nino han sigut alguns dels noms més destacats en aquest tram principal de temporada. El màxim golejador de l’equip, Roberto Torres, suma set dianes per les quatre que acumulen tant Pučko com Nino. El migcampista gallec Adrián Cruz és la única baixa que té l’entrenador local Enrique Martín, qui podria apostar per un 5-3-2 amb Kenan Kodro o Álex Sánchez acompanyant en atac al ja mencionat Nino Martínez. Oier Sanjurjo que entraria al lateral dret en substitució del jove Aitor Buñuel, seria l’altre novetat d’un onze en el que es caurien Matej Pučko, Maikel Lasa i el francès Jordan Lotiès respecte a l’últim partit d’Osasuna en la victòria per 1-3 a los Nuevos Pajaritos davant el Numància.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit


No hay comentarios:

Publicar un comentario