viernes, 4 de diciembre de 2015

INFORME: UD ALMERIA

Joan Carillo, entrenador
de la UD Almeria.
Foto: www.udalmeriasad.com
El de l’Almeria és un d’aquells casos inexplicables que ens deixa el món del futbol. Desprès d’aterrar a la categoria de plata provinent de la Primera Divisió s’esperava que l’entitat andalusa fos un dels equips punters del campionat i que estigués lluitant per la zona noble de la classificació.
Res més lluny de la realitat. Han passat 15 jornades i el conjunt almerienc  és el cuer de la Segona A amb 13 punts, a tres de la permanència que marca el Llagostera a la 18ª posició. I això que va tindre un inici de lliga bastant esperançador amb dues victòries a casa contra el Leganés i l’Osasuna amb una derrota entre mig al camp del Saragossa. A partir d’aquí, els de Sergi Barjuan van encadenar tres derrotes  consecutives amb el Lugo (1-0), l’Alavés (0-2) i l’Albacete (3-0), però va ser un empat al Estadio de los Juegos Mediterráneos contra el Tenerife el resultat que va condemnar al preparador català. Mentre la direcció esportiva rastrejava el mercat en busca d’un nou entrenador, al tècnic interí Miguel Rivera li va donar temps a eliminar de la Copa del Rei a un Nàstic que no va saber o no va voler treure profit del seu mal moment. Finalment, Joan Carillo va ser designat com a nou entrenador de la UD Almeria per intentar capgirar el rumb d’un equip que no es pot permetre el luxe de descendir a la categoria de bronze. De moment, el tècnic català encara no ha pogut celebrar cap victòria en el seu nou càrrec, tot i que desprès de caure en el seu debut contra el Mallorca (1-0) ha encadenat cinc empats seguits que per el moment no li han servit per treure al conjunt andalús de les places de descens.

“ | Fran Vélez: La veritat és que estem una mica preocupats perquè les coses no estan sortint com nosaltres volem i estar allà baix sempre és difícil [...] Ara som un equip més compacte, més de Segona Divisió. Sortim a competir més i això s’està notant en els partits. Serà un partit diferent al de la Copa del Rei”.

Joan Carillo és un dels tècnics catalans més underground dels darrers anys, ja que desprès de ser entrenador del Girona (2006/07)i de formar part del cos tècnic de Mauricio Pochettino al RCD Espanyol (2009/11), el portuguès Paulo Sosa se’l va emportar d’ajudant al Videoton hongarès on va coincidir amb un ex jugador del Nàstic om és Walter Fernández. El ara entrenador de la Fiorientina va deixar el club per motius familiars i el seu successor José Gomes va acabar sent destituït al juny del 2014. Llavors va ser quan Joan Carillo va ocupar la banqueta del Sóstói Stadion i va portar al Videoton a una final de la Magyar Kupa i a la consecució de la OTP Bank Liga. Tota aquesta experiència l’avala per intentar portar a l’Almeria cap al bon camí. Arguments en té per aconseguir-ho. No en va compta amb una plantilla suficientment dotada per mantenir la categoria amb jugadors de la talla de Carlos Cuéllar, Fernando Soriano, Lolo Reyes, Chuli Vázquez o el jove davanter cedit pel Manchester City José Ángel Pozo. El sistema més utilitzat pel tècnic de Monistrol ha sigut el 4-2-3-1 que ja posava en pràctica el seu antecessor, tot i que en el darrer partit contra el Numància (1-1) va apostar per un 4-1-4-1 en el que el ex grana Fran Vélez va actuar entre la línea defensiva i la línea del mig del camp aportant equilibri al joc del seu equip. El canvi d’esquema tampoc li va servir per aconseguir la seva primera victòria davant un Numancia que va empatar el partit al 94’.

“ | Joan Carrillo: Hem de demanar perdó a l’afició perquè es mereixien la victòria. Ara només hi ha dos camins, deprimir-se i enfonsar-se o treballar am màxim per aconseguir els objectius. Jo ho tinc molt clar, em quedo amb la segona”.

Per tant, l’Almeria de Joan Carrillo i Fran Vélez visitarà el Nou Estadi amb l’únic objectiu de posar punt i final a tres mesos sense aconseguir guanyar un partit. L’entrenador necessita la victòria com aigua de maig si no vol veure com el seu nom comença a ser discutit per l’entorn del club, ja que tot i haver arribat fa pràcticament dos mesos els resultats són els que són i diuen que ara mateix la UDA és el pitjor equip de la Liga Adelante

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario