sábado, 28 de noviembre de 2015

L’assignatura pendent



Mantenir la categoria passa per guanyar tots els partits a casa e intentar treure els màxims punts possibles a domicili. Això és el que pensarien tots els nastiquers abans d’encetar la nova temporada, la que suposava el retorn del Nàstic a Segona Divisió. Només els més optimistes podien esperar-se un inici de curs tant esplèndid com el que estan firmant els homes de Vicente Moreno gràcies a la inèrcia tant positiva amb la que han arribat a la categoria.
Però com en general l’afició grana és una afició pessimista, el més probable és que la majoria penses en que el seu equip hauria de patir per aconseguir la permanència. Ara, desprès de 12 jornades, un veu al club tarragoní situat en posicions de play-off d’ascens i pensa: i per què no somiar en alguna cosa més? És una evidencia que l’objectiu real d’aquest equip és aconseguir els 50 punts el més aviat possible per tancat el tema de la salvació, però ningú pot negar que el que ha demostrat enguany aquest Nàstic li pot servir per marcar-se un objectiu més ambiciós. Per poder pensar en una meta més gran, és primordial aconseguir guanyar partits lluny de Tarragona, i aquesta s’ha convertit en l’assignatura pendent dels gladiadors granes. El Nou Estadi s’ha convertit en un fortí, si, però fora de casa només han sigut capaços de guanyar un partit (Tenerife J2) tot i que també han tret un punt del Nuevo José Zorrilla, El Toralín y Los Pajaritos. No obstant, en els dos darrers desplaçaments els tarragonins han caigut per 2-0 tant a Còrdova com a Oviedo i ja sumen tres derrotes en la present campanya, les tres fora de casa. El vestuari té ganes de posar remei a aquesta situació i la visita a Miranda d’Ebre ha de ser el punt d’inflexió per començar una dinàmica regular que mantingui al Nàstic a la zona privilegiada de la classificació. Han demostrat que poden.

“ | Vicente Moreno:  Estem en números més o menys semblants als de la majoria. És veritat que volem millorar aquets números, però no és fàcil. Tenim l’objectiu de guanyar fora de casa, que fa temps que no ho aconseguim, i seria molt important fer-ho aquesta setmana davant un equip que a casa té números molt bons i per tant serà un partit molt complicat. És cert que fa temps que no guanyem fora de casa, però tampoc perdem tant. Hem perdut tres partits. Són xifres que es poden millorar però que no són molt diferents al que és habitual a la Segona Divisió.”

Cristian Lobato haurà d’esperar

Havia expectació per saber si Cristian Lobato, al que finalment el club ha decidit fitxar per petició expressa de Vicente Moreno i de Emilio Viqueira, formava part de la convocatòria que havia d’anunciar el tècnic valencià desprès del darrer entrenament que ha realitzat l’equip de cara al partit contra el Mirandés. Finalment, el migcampista d’Esparraguera haurà d’aplaçar el seu debut amb la samarreta del Nàstic fins ala propera setmana ja que el trànsfert internacional no ha arribat a temps per poder tramitar-li la fitxa federativa. Així doncs, el nou jugador grana es quedarà a Tarragona junt amb Marcos, Gerard Valentín i Jean-Luc, que encara no estan del tot recuperats de les lesions que els van impedir jugar davant el Llagostera. Manolo Martínez, Fali i Xisco Hernández tampoc hi seran per decisió tècnica. Amb aquesta llista d’absències, és molt possible que Vicente Moreno repeteixi el mateix onze que va guanyar ara fa set dies al conjunt d’Oriol Alsina. Achille Emana serà la carta guanyador del conjunt tarragoní. El camerunès va ser el MVP del darrer partit i la seva presència en l’onze inicial li ha de donar al Nàstic el plus de qualitat que li va mancar al Nuevo Arcángel o al Carlos Tartiere, on la figura del ex jugador del Toulouse i el Real Betis no va brillar com sí ho va fer el passat diumenge.

“ | Vicente Moreno:  És un jugador que porta relativament temps entrenant amb nosaltres i quan veus a un jugador durant dos mesos, crec que el coneixes suficient per saber el que pot donar- És un jugador que ens millora, que ens fa més bons i que al final s’ha decidit que es quedi amb nosaltres.”

Carlos Terrazas il·lusiona Anduva

El 17 de Desembre del 2013, el CD Mirandés va anunciar la contractació de Carlos Terrazas com a nou entrenador del primer equip per ocupar la bacant que havia deixat Gonzalo Arconada, qui va estar quatre mesos a la banqueta d’Anduva després de substituir a Carlos Martín Pouso, el tècnic que va fer història amb l’equip de Miranda d’Ebre al portar-lo per primera vegada en els seus 88 anys d’història al futbol professional. A més, a més, l’actual entrenador de la UD Logroñés va aconseguir que els jabatos arribessin a unes semifinals de Copa del Rei en l’edició 2011/12 eliminat a equips de la talla del Villarreal, el Racing de Santander i l’Espanyol abans de caure en la penúltima eliminatòria davant l’Athletic Club de Bilbao. Així doncs, en les dues temporades i mitja que Terrazas porta al capdavant del projecte ha aconseguit consolidar al Mirandés a la segona categoria del futbol estatal. Tot i que a la temporada 2013/14 no va poder evitar que l’equip acabes baixant de categoria, el descens administratiu del Real Murcia li va donar l’oportunitat de seguir a la divisió de plata, on la passada campanya va firmar la seva millor classificació finalitzant en 8ª posició. Enguany, l’objectiu del quadre castellano-lleonès és jugar els play-off d’ascens a Primera Divisió, lloc on es podria situar si derrota al Nàstic de Vicente Moreno.

Després de provar diferents alineacions i sistemes, sembla que Carlos Terrazas ha donat amb la tecla i ha trobar l’esquema tàctic ideal per donar equilibri i solvència al seu equip. Des de fa algunes jornades, el preparador nascut a Bilbao utilitza un 3-4-3 amb tres centrals, quatre mig campistes que formen un rombe on Néstor Salinas és el vèrtex que connecta amb els tres davanters Álex García, Ion Vélez i el ex grana Lago Jr. Amb aquest sistema, el Mirandés ha aconseguit convertir-se en l’equip més golejador de la Liga Adelante amb 24 dianes, sis de les quals les ha marcat el propi Lago Junior partint des de la banda dreta de l’atac. Néstor Salinas i Álex García el segueixen en la taula de golejadors locals amb quatre gols. Els roginegres penalitzen moltíssim les errades defensives del rival gràcies a la pressió que exerceixen sobre la sortida de pilota del rival, al qual conviden a jugar en curt per tal d’atacar als seus centrals amb una agressivitat que els fa recuperar una gran quantitat de pilotes. En quant a la defensa, no es compliquen gens la vida si han d’allunyar el perill mitjançant una pilotada a l’aire. A més a més, el compromís defensiu dels homes d’atac fa del conjunt de la província de Burgos un equip compacte molt difícil de superar si el vols atacat en estàtic. On sí pateix és en les pèrdues a la zona de tres quarts, i és aquí on els de Vicente Moreno hauran d’executar una bona pressió si volen posar en problemes a la defensa local. El fet de jugar amb tres centrals (Galan-Álex Ortíz-Corral) fa que qualsevol pèrdua entre la línea defensiva i la línea del mig del camp sigui mortal. Carlos Terrazas compta amb tota la plantilla a la seva disposició per deixar els tres punts a casa.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario