sábado, 21 de noviembre de 2015

V de victòria



Probablement aquesta hagi sigut la setmana més moguda a Can Nàstic en el que portem de temporada. Ni el interès del Llevant en fer-se amb els serveis de Vicente Moreno, amenaçant amb acabar el cicle més important del club en els darrers anys, havia aixecat tant d’enrenou al voltant de l’entitat com la roda de premsa que es va dur a terme dilluns passat en la que es va presentar el cartell que el club va dedicar al partit que es viurà el proper diumenge entre Nàstic i Llagostera sota el lema de ‘Venvinguts’, fent una clara referència al film de V de Vendetta protagonitzat per Hugo Weaving i Natalie Portman amb l’objectiu de fer una crida a tota l’afició nastiquera per tal d’omplir el camp i que el Nou Estadi es converteixi en un infern per al conjunt gironí.
L’eslògan no va trobar una bona resposta per part de l’esfera que envolta a la UE Llagostera com es va encarregar de deixar clar el ex tècnic grana Javier Salamero: “Està en la seva bombolla des que jugaven a Primera Divisió –en referència a Josep María Andreu-. És un 'forofo' posat de president i tampoc se li ha de fer massa cas. És lamentable perquè ell, com ve del món del tennis, suposo que no entén que les coses que passen al camp es queden al camp. Això és induir al maltractament, escalfar el partit sense cap sentit. Està dolgut i és una pena que aquest home no ho pugui superar.”  El ‘Venvinguts’ tampoc va ser aprovat pels mitjans de comunicació que cobreixen l’actualitat de l’equip tarragoní, doncs en un exercici de reflexió, la majoria d’ells convidaven a oblidar el que va succeir aquell fatídic 22 de juny del 2014 en el que el Nàstic va veure trencat el somni de tornar a Segona Divisió en un partit envoltat de molta polèmica i d’infinits menyspreus per part d’un sector de l’afició local. Tot i que pot ser la idea del club no ha sigut la més adient i la més compartida, sí és cert que ha representat el sentir de molts nastiquers que encara a dia d’avui no han oblidat el tracte que van rebre al Municipal de Llagostera ni tampoc el comportament d’aquells aficionats que van demostrar un nivell de barriada agafant de la samarreta a Juanjo per evitar que efectues un servei de banda o dedicant uns ‘calvos’ amb la intenció de provocar als nastiquers desplaçats que acabaven de veure com el seus jugadors s’ensorraven sobre la gespa al sentir el xiulet final del col·legiat Eiriz Mata, trist protagonista de l’encontre que es va convertir en una figura decisiva en el devenir de l’eliminatòria amb la seva lamentable actuació. Pot ser el partit de diumenge sí sigui una venjança pel que tots recordem d’aquell dia, però en certa manera ens ha de servir per tancar un cercle que s’ha fet massa gran fins el punt d’arribar a ser obsessiu. El més important és guanyar i aconseguir una victòria que ens porti de nou a les posicions de promoció i sobretot, que ens allunyi del descens.

Sigui com sigui, és evident que el partit de diumenge es cobrarà la millor entrada en el que portem de temporada i això es un fet que ha de servir per donar suport a l’equip i per ajudar-lo si el resultat no acompanya. Aprofitant la identitat del rival, tant els jugadors com el cos tècnic agrairan que l’afició no deixi d’animar en tot el partit perquè si ens centrem en el context del duel, la realitat diu que el Nàstic ve de perdre a Oviedo i necessita el factor Nou Estadi per tornar al bon camí i recuperar sensacions de cara a les properes jornades. Precisament, la derrota al Nuevo Carlos Tartiere podria provocar alguns canvis en l’onze de Vicente Moreno en un intent de trobar l’encert de cara a porteria que el va condemnar davant l’equip de Sergio Egea. També és possible que el tècnic de Masanasa vulgui explotar les ganes de venjança que puguin tenir els jugadors que van jugar l’últim Llagostora-Nàstic, que no són pocs: Manolo Reina, Tomeu Nadal, Xisco Campos, Pablo Marí, Xavi Molina, Jordi Calavera, David Rocha, Ferran Giner, Jean-Luc i Marcos. No seria descabellat pensar que excepte Tomeu Nadal i Jordi Calavera la resta puguin ser de la partida ja no tan sols pel context del partit, sinó perquè tots i cadascun d’ells han sigut protagonistes en el gran inici de campionat que ha tingut un Nàstic que segueix sense poder comptar amb el lesionat Gerard Valentín.

L’equip més derrotat

Amb 13 de les 42 jornades disputades, el Llagostera és l’equip que més vegades ha conegut la derrota aquesta temporada. Fins en un total de vuit ocasions ha acabat amb el caseller a zero, cinc com a visitant i tres com a local, on ha sumat les quatre victòries que ha conegut en el present curs i que el mantenen a tan sols tres unitats de la permanència tot i que en la Liga Adelante això no vol dir absolutament res. Per un altra banda, els gironins són el segon pitjor equip a domicili només per darrera del Bilbao Athletic. Mentre els bilbaïns han perdut sis partits lluny de San Mamés, els d’Oriol Alsina n’han perdut cinc i comparteixen aquesta estadística amb l’Alcorcón, l’únic equip que ha sigut capaç d’assaltar el Nou Estadi. Passa que al contrari del conjunt madrileny, el proper rival del Nàstic no sap el que és guanyar fora de casa i és això precisament el que més preocupa dins del vestidor.

“ | David Rocha: És cert que fora de casa baixa una mica, però jo soc partidari de que quan un equip ve amb aquestes ratxes tant negatives fora de casa o quan porta tants partits sense guanyar està més a prop de la victòria. A mi quan em diuen que hi ha un equip que porta sis o set partits sense guanyar fora de casa em dona més por que un equip que vingui en una ratxa positiva.”

El inamovible 4-4-2 d’Oriol Alsina tornarà a ser l’esquema que presenti el Llagostera sobre la catifa del Nou Estadi. Amb el ex porter del Real Jaén René Hinojo defensant la porteria, la línea defensiva estarà liderada per Chus Herrero, Fran Cruz i Samuel Reyes, jugadors amb més experiència de plata que el lateral Aimar Botifoll, que no obstant posarà el grau de tensió necessària que l’hi dóna el haver viscut en primera persona el partit que va donar al conjunt llagosterenc l’ascens a Segona Divisió. Més dubtes hi ha al centre del camp i a la davantera, on han anat ballant els noms en les darreres jornades. Pitu, el gran capità de l’equip hauria de ser titular per tot el que significa dins del vestidor i perquè també va ser un dels protagonistes d’aquell 3-1 que va no porta molts bons records a Tarragona i en principi hauria de ser Alberto Escassi que l’acompanyi a la sala de màquines ja que Emilio Sánchez causarà baixa. A les bandes, José Antonio Ríos i el ex grana David Querol són fixos en l’onze del preparador d’Arenys de Mar, mentre que a la davantera Juanjo Expósito és l’únic que té la titularitat assegurada. Benja amb dos gols i Chumbi, que no n’ha marcat cap, es postulen com els favorits per ocupar aquesta última plaça dins de l’equip titular que s’enfrontarà al conjunt de Vicente Moreno. Jordi López, Giva, i fins i tot Eloy Gila poden ser els jugadors que entrin des de la banqueta. Junt amb Emilio Sánchez es perdran el duel Ruyman, Jesús Imaz y Juanto Ortuño.

Marc Pérez

No hay comentarios:

Publicar un comentario