viernes, 12 de febrero de 2016

Comença el tourmalet grana

Miguel Palanca jugarà davant el seu ex equip.
Foto: https://www.flickr.com/photos/nastictarragona/

El Nàstic enceta aquest dissabte una sèrie de quatre partits que diran si definitivament pot lluitar o no pels play-off o inclús per l’ascens directe, que abans de l’inici d’aquesta jornada només està a dos punts de distància. Els rivals als que s’ha d’enfrontar el conjunt grana entre aquesta segona setmana de febrer i la primera del mes de març són tots plegats candidats que també aspiren a l’ascens a Primera Divisió.
L’Elche és el primer dels quatre esculls als que ha de fer front l’equip de Vicente Moreno per després visitar al reforçat RCD Mallorca de Fernando Vázquez i Lago Junior abans de rebre al Real Valladolid. L’últim rival directe davant el que ha  jugar abans de la treva que precedeix als dos encontres que consecutius al Nou Estadi contra el Numancia i el Córdoba és l’Alcorcón, el primer equip que ha aconseguit assaltar l’estadi tarragoní en el present campionat. Exceptuant al Mallorca i al propi club alfarer, tots els equips que el Nàstic té per sobre seu han de passar per Tarragona convertint així el coliseu grana en l’escenari principal que ha de decidir la sort de l’entitat tarragonina un cop conclogui la lliga regular. La primera pedra a superar és l’Elche de Rubén Baraja.

Marcos, novetat a la convocatòria

Vicente Moreno recupera a un dels pilars més importants del seu projecte i un dels capitans de l’equip, el killer Marcos Jiménez de la Espada. El davanter de Pollença torna a una llista de convocats després d’estar poc més d’un mes de baixa a causa d’una lesió a l’isquiotibial. Amb la presencia d’Aníbal Zurdo i el bon moment golejador pel que travessen José Naranjo i Achille Emaná, s’espera que el dorsal ‘20’ del Nàstic comenci el partit des de la banqueta. Amb tot, Stephane Emaná ha sigut el damnificat pel retorn de l’atacant balear tot i que el seu retorn a la Pobla de Mafumet li garanteix seguir tenint minuts de forma regular abans de donar el salt definitiu al primer equip. De totes maneres no es pot descartar que el menor dels Emaná entri a la convocatòria tot i que de no jugar sí ho faria a l’endemà amb l’equip filial.

Per altra banda, el tècnic valencià també recupera a Xavi Molina i a Sergio Tejera, dos elements imprescindibles per afrontar el futur més immediat de l’equip. Ambdós tornen a l’onze inicial previsiblement per donar relleu a Iago Bouzón i Giargi Aburjania, que ve de firmar un gran partit a Montilivi a diferència del central gallec. Com sempre, el sistema tàctic ha utilitzar per Vicente Moreno és una incògnita total si bé podria tornar a repetir el 4-3-3 que va emprar a Girona per tal de controlar el ritme del partit, fet que es va trobar a faltar tant en la segona part davant el Tenerife com en els segons 45 minuts del derbi català del passat diumenge. Gerard Valentín i Álex López són les úniques absències d’una llista que es donarà a conèixer el mateix dia de partit.

Imbatibilitat durant nou jornades

L’Elche espera tornar a terres valencianes amb un triomf que els faci passar per sobre del Nàstic, amb el que estan empatats a 38 punts, aspirant així a tornar a la zona de promoció. El repte que té per davant conjunt local és majúscul si tenim en compte que l’equip il·licità no perd des del passat 29 de novembre quan va caure per la mínima al Carlos Belmonte d’Albacete. Des de llavors ha sumat quatre empats i sis victòries, dos de les quals han sigut fora de casa. El golaverage és un factor molt important a tenir en compte i que pot ser clau al final de la temporada.

Sense el pitxitxi Sergio León

Els franjiverds arriben a Tarragona sense el seu millor golejador i el que a la vegada és el màxim artiller de la Liga Adelante amb 13 gols. Sergio León causa baixa perquè ha de complir sanció després de veure la cinquena targeta groga en el darrer compromís davant el Numancia (0-0). L’andalús va marcar el 1-0 del partit corresponent a la primera volta i la seva absència suposa un mal de cap menys pera a la defensa del Nàstic, tot i que el seu substitut ha de sortir a menjar-se el món per reivindicar la seva presencia al planter i per deixar de viure a l’ombra del ex jugador del Reus Deportiu. Héctor Hernández i Nikos Vergos són les opcions més lògiques per ocupar la posició del ‘9’, si bé la premsa que cobreix l’actualitat de l’Elche no descarta que el Pipo Baraja opti per jugar sense un davanter nat incorporant d’aquesta manera a Eldin Hadzic o al discutit Álvaro Jiménez.  Lolo, Jose Ángel i Hugo causen baixa per lesió. 

Marc Pérez (@ksillas_petit)

No hay comentarios:

Publicar un comentario