sábado, 23 de enero de 2016

Un bon record del Carlos Belmonte




L’última vegada que el Nàstic va visitar el Carlos Belmonte, Keylor Navas era el porter titular d’aquell Albacete dirigit per un Antonio Calderón que es va permetre el luxe de deixar a la banqueta a un dels millors jugadors que tenia en tota la plantilla com era el cas de Verza (actualment al Levante) per poder alinear de titular al que dues temporades desprès seria l’arquitecte del conjunt grana en la primera temporada a Segona B, Carlos De Lerma.

No van entrar a la convocatòria d’aquell partit ni el fitxatge més car en tota la història del Nàstic, Antonio Calle, ni el que tres setmanes desprès seria el reforç estrella del conjunt manxec, Javier Balboa. Sí era de la partida un ex jugador del club tarragoní com Walid Cherfa, recordat per aquell golàs de lliure directe que li va marcar al Castellón amb un xut que l’hagués signat el mismísimo Roberto Carlos. Aquell dia el Nàstic va aconseguir una victòria importantíssima guanyant per la mínima amb un espectacular gol del debutant Borja Viguera quan restaven cinc minuts pel final del partit provocant una explosió d’alegria a la zona del públic visitant on s’hi ubicaven els aficionats que s’havien desplaçat per animar a l’equip i entre els quals s’hi trobava un servidor. El viatge de tornada es va fer molt curt gràcies al 0-1 aconseguit davant un rival directíssim com era l’Albacete i que va permetre que el Nàstic en qüestió de dues jornades abandonés el fanalet vermell i es situés a quatre punts d’una permanència que precisament s’asseguraria davant el conjunt manxec en l’enfrontament particular de la segona volta. Enguany hi ha moltes similituds respecte aquell 15 de gener del 2011: els tarragonins venen de guanyar en el darrer partit, l’Albacete es troba a la zona baixa de la taula i com tal dia ho va fer Borja Viguera, algún dels nous fitxatges podria debutar amb la samarreta grana. La única diferència és que el Nàstic visita el Belmonte partint des de la 7ª posició, però el que no volem és que canviï és el resultat.


El primer sense Rocha

El de diumenge serà el primer partit post David Rocha. L’extremeny es va acomiadar dijous del club i de l’afició en una roda de premsa molt emotiva on no va poder evitar emocionar-se al acomiadar-se de tots els estaments del club. Amb la marxa del que fins ara lluïa el dorsal ‘8’ queda una vacant al centre del camp per acompanyar a un Sergio Tejera que haurà d’assumir a des de ja el rol de líder per seguir fent funcionant la sala de màquines del Nàstic. Davant l’Alavés, vam poder veure un petit indici del que pot estar planejant Vicente Moreno per cobrir la sortida de Rocha amb la primera titularitat de Cristian Lobato amb la samarreta grana. El ex del Barça B va deixar detalls del que pot aportar a l’equip i en principi parteix amb avantatge respecte als nous fitxatges que han arribat per reforçar el centre del camp, Juan Muñiz, Giorgi Aburjania i el més recent, Lévy Madinda. El jugador cedit pel Celta de Vigo ha aterrat al Nou Estadi per ser el relleu natural de Rocha, però el fet d’haver-se incorporat fa menys d’una setmana a l’equip podria aplaçar el seu debut fins la setmana que ve. El que tampoc farà el seu estrena amb el Nàstic és Aníbal Zurdo. Divendres no es va entrenar amb la resta dels seus comapnys i encara no es troba en un punt òptim com per jugar un partit de competició oficial.

La titularitat del migcampista que ha d’acompanyar a Tejera i l'entrada obligada de Iago Bouzón a l'eix de la defensa en lloc del sancionat Pablo Marí podrien ser les úniques variacions respecte a l’onze inicial que va saltar a Mendizorroza, ja que entre altres coses Xisco Campos manté la seva posició al lateral dret desprès de la lesió de Gerard Valentín i els problemes que té el club amb Jordi Calavera i la seva renovació. El de la Cabra del Camp encara no ha signat el nou contracte que havia aparaulat amb la direcció esportiva i ha deixat d’entrenar amb el primer equip per tornar a fer-ho amb la Pobla de Mafumet. Achille Emaná es presumeix com un fixa en els plans de Vicente Moreno després de l’exhibició que va donar a Vitoria amb un gol i dues assistències. La no presència d’Aníbal Zurdo a la convocatòria de l’entrenador valencià provoca que Stephane Emaná entri per tercera vegada consecutiva a la llista de convocats. Xisco Muñoz, per decisió tènica, es queda a Tarragona junt amb els lesionats Marcos i Álex López.

Un rival necessitat

L’Albacete del mític Luis César Sampedro afronta l’inici de la segona volta embarcat en una ratxa de resultats francament deficient que no els permet abandonar les posicions més properes al descens sent tres els punts  de distància que hi ha ara mateix entre el quadre manxec i l’equip que ocupa la 19ª plaça, el RCD Mallorca. El seu darrer partit va ser a casa davant un Numancia molt efectiu que es va emportar els tres punts cap a Soria i que va provocar una piulada general al final de l’encontre perquè la situació dels locals va en línea descendent i en certa manera recorda les dificultats que van tenir la temporada passada per salvar la categoria.

Dels darrers sis partits, els homes dirigits per l’ex tècnic del Nàstic només han aconseguit una victòria i va ser tot just fa dues setmanes al feu del Bilbao Athletic amb un gol al 93’ d’Adrián Gómez. El preparador gallec va disposar d’un onze titular pràcticament idèntic per enfrontar-se contra el Numancia tot i que el resultat va ser just el contrari. No obstant la derrota, és molt probable que davant l’equip tarragoní aposti pel mateix equip de les últimes dues jornades a excepció de Pulido, amb problemes al turmell  després de lesionar-se en l’entrenament de dimecres. La baixa del defensa central s’uneix a les ja conegudes de Miguel Núñez i Gonzalo de la Fuente i també a la del veterà Agus, que compartirà equip amb David Rocha al Houston Dynamo. Amb tot, Luis César tindrà que trencar-se el cap per solucionar els nombroses problemes que té per confeccionar la línea defensiva. En l’aspecte ofensiu, Rubén Cruz (5 gols) i Jonathan Mejía (4 gols) formen la parella atacant que ha d’intentar superar la sòlida defensa del Nàstic.

Marc Pérez
Twitter: @ksillas_petit

No hay comentarios:

Publicar un comentario